Speeldag: Speeldag 14
Stadion: BayArena
HSV pakt de punten in Leverkusen
Philippe Crols

Ook Leverkusen - Hamburg was een topper van de veertiende speeldag in Duitsland. Hamburg pakte de volle buit in een moeilijke uitwedstrijd. Het werd 0-1.

Na vijf minuten spelen leek de thuisploeg al op voorsprong te komen. Een vrijschop werd door Rolfes verlengd en via de paal en van Buyten kwam de bal bij doelman Kirschstein terecht. Bij Leverkusen dacht men dat de bal over de lijn was geweest, maar de scheids had het duidelijk niet zo begrepen. Na tien minuten spelen kwam ook Hamburg eens dreigen. Draaischijf van der Vaart kon vanop twintig meter uithalen en naast het doel van Butt besluiten. De aanvangsfase was dan wel zeer de moeite waard, maar kansen waren er niet in overvloed. Het was tot vijf minuten voor rusten wachten vooralleer er nog eens een goede kans te noteren viel. Barnetta kon voor de thuisploeg vanop twintig meter uithalen, maar de debuterende doelman Kirschstein wist goed redding te brengen. De ruststand was eigenlijk vrij logisch 0-0.

Net na rust probeerde Barnetta het weer vanop afstand, maar weer pareerde Kirschstein vlekkeloos. Niet veel later kon Lauth aan de overkant net niet bij een voorzet van Mahdavikia. HSV kon toch wat meer druk uitoefenen in het begin van de tweede helft. Eerst trapte Trochowski net naast en op een hoekschop van van der Vaart kopte Atouba eveneens net naast. Lang duurde het offensiefje van de bezoekers niet. Krzynowek zorgde na een kwartier spelen in de tweede helft bijna voor de 1-0, maar zijn vrijschop ging naast het Hamburgse doel. Het schot van Voronin, een paar minuten later, wat hetzelfde lot beschoren. Twintig minuten voor tijd scoorde Hamburg dan toch. Helaas voor de bezoekers stond Barbarez buitenspel en bleef het 0-0. Hamburg bleef wel aanwezig in de partij en kwam een kwartier voor tijd dan weer eens bijna op voorsprong. Een vrijschop van van der Vaart werd afgeweken en ging zo nog bijna binnen.

Hamburg werd sterker en sterker. Van der Vaart had een schitterende voorzet in huis op Barbarez. De Bosniër stond helemaal vrij maar raakte de bal niet lekker. Een minuut later was het dan toch prijs. Weer was het Barbarez die kon schieten. Butt wist de bal nog af te weren, maar Jarolim was goed gevolgd en zette zijn ploeg op 0-1. Dat was meteen ook de eindstand en zo wipt Hamburg over Werder Bremen naar plaats twee. Het telt nog wel zes punten minder dan leider Bayern München. Leverkusen staat met zeventien punten op een negende plaats.