Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Veltins-Arena
Schalke klopt Bremen in topper
Philippe Crols

Ook in Duitsland wordt de competitie een beetje in de war gestuurd door het slechte weer. De topper Schalke - Werder Bremen kon wel doorgaan. De thuisploeg behaalde een broodnodige overwinning dankzij twee doelpunten van Kevin Kuranyi.

De wedstrijd kon voor Bremen niet slechter beginnen. Na twee minuten spelen al kon Kevin Kuranyi de score openen. Naldo wilde de bal terugspelen naar doelman Reinke, maar hij deed dat niet goed genoeg. Kuranyi zat ertussen en kon makkelijk scoren, 1-0. Bremen herstelde zich eigenlijk wel vrij snel, maar kansen kreeg het niet echt. Na een kwartier opende Werder dan wel een offensief. Vranjes kon eerst eens uithalen van zo'n 20 meter, maar daar had Frank Rost geen problemen mee. Een minuut later kopte Valdez een voorzet van Frings net naast en nog een minuut later had Borowski een kogel in huis, maar Rost en vooral diens vuisten hielden Schalke overeind.

Schalke kwam pas halverwege de eerste helft nog eens dreigen met een vrijschop van Licoln die over het doel ging. Na een halfuur kregen de bezoekers een uitstekende gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Op een hoekschop van Borowski kon Micoud koppen. Frank Rost moest spectaculair redding brengen. Een minuut later probeerde Micoud het vanop afstand, maar zijn poging ging net naast. Bremen domineerde en Schalke kon daar enkel sporadisch iets tegenover zetten. Zo schoot Altintop van ver op doelman Reinke. Rusten deden beide ploegen met een 1-0-voorsprong voor de thuisploeg. Bremen verdiende echter veel meer.

Schalke begon goed aan de tweede helft. Rodriguez kopte een hoekschop net naast. Al snel pikte Bremen de draad van de eerste helft weer op. Rost moest uitstekend redding brengen op een poging van Micoud nadat deze een hele mooie combinatie met Valdez had opgezet. Op de daarop volgende hoekschop kreeg Bremen dan toch wat het op dat moment verdiende. Valdez kon de bal aan de tweede paal in doel werken, 1-1.

Vanaf dat moment stokte het een beetje bij de bezoekers. Aan de overkant kreeg eerst Lincoln de bal er net niet in op vrijschop, maar na een dik uur was het toch prijs. Kobiashvili trapte eerst nog knap op Reinke, maar in de herneming scoorde Kuranyi zijn zevende van het seizoen, 2-1. Na zeventig minuten spelen leek Werder op gelijke hoogte te komen. Valdez schoot knap binnen, maar stond een paar milimeter buitenspel en dus ging het feestje niet door. Met nog tien minuten te gaan was de beslissing bijna daar. Lincoln schilderde een vrijschop op het hoofd van Bordon die op de paal kopte. Bremen moest aan zijn slotoffensief beginnen met een mannetje minder, want Frings had tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart gekregen. De enige kans uit die laatste tien minuten was wel nog voor Bremen. Valdez knalde een vluchtschot net naast, maar het bleeft 2-1 en dus doet Schalke een goede zaak. Het wint welliswaar geen plaatsen, maar nadert wel tot op vier punten van Bremen dat zijn tweede plaats verliest aan Hamburg.