Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Allianz Arena
Hamburg stunt in München
Philippe Crols

Hamburger SV heeft de Duitse titelstrijd weer een beetje spannend gemaakt. De ploeg van Daniël Van Buyten, die trouwens geschorst was en dus niet meespeelde, won namelijk in Bayern. Meteen de eerste nederlaag van de trotse landskampioen in de nieuwa Allianz Arena.

Bayern München had tot voor zaterdagmiddag nog maar één keer verloren. Een half seizoen terug was Hamburg in de eigen AOl Arena ook al te sterk voor Bayern. De ploeg uit München begon nochtans wel het best aan de wedstrijd. Ballack was zoals steeds de regisseur van dienst, maar hij zag hoe zijn ploeg enkele halve kansen niet kon benutten. Het veld in de Allianz Arena zag er niet uit. De sneeuw bleef maar uit de hemel neerdalen, maar smolt omdat Bayern over een verwarmde grasmat beschikt. Op het kwartier kwam HSV dan op voorsprong. Een vrijschop van draaischijf Van der Vaart waaide over alles en iedereen tot bij Demel aan de tweede paal. De vervanger van Van Buyten centraal in de verdediging schoot de bal ietwat vreemd voorbij Kahn in doel, 0-1. Bayern was een beetje aangeslagen en voor rust werd het nog bijna 0-2, maar het schot van Takahara ging echter net naast. 0-1 was dus de ruststand.

Bayern was voor rust bijzonder slap. Misschien zaten enkele spelers met hun gedachten al wel bij de belangrijke Champions League-wedstrijd van komende week tegen AC Milan. Feit is wel dat Bayern na rust redeljk wat kansen bij elkaar wist te voetballen, maar een doelpunt scoren lukte niet. Ook niet toen Pizarro het probeerde met een spectaculaire omhaal. De bezoekers konden slechts sporadisch tegenprikken en concentreerden zich dan ook logischerwijze op het behouden van de voorsprong. Die moesten ze zeven minuten voor tijd toch afgeven toen oudgediende Scholl de bal perfect in de benedenhoek schoot. Bayern ging nog op jacht naar de overwinning, maar het was Hamburg dat nog met de drie punten ging lopen. Nigel De Jong, die fel onder vuur ligt in Hamburg, kopte in de slotminuut de winning goal voorbij Kahn en zo namen de bezoekers de drie punten alsnog mee naar Hamburg.

Hamburg komt dankzij deze stuntzege op gelijke hoogte van Werder Bremen. Beide ploegen tellen nu acht punten minder dan leider Bayern.