Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Fritz Walter Stadion
Stuttgart pakt in extremis een punt
Dirk Pieters

Niet alleen in de Champions League was er voetbal, ook in Duitsland stond een belangrijke wedstrijd om de degradatie op het programma. FC Kaiserslautern nam het op tegen Stuttgart. De bezoekers deden de beste zaak en behaalden in de laatste minuut nog één punt. Stuttgart-invaller Mario Gomez kon in de 90e minuut de 1-1 binnentikken. Halil Altintop had in de eerste helft de thuisploeg op voorsprong geschoten. De wedstrijd was normaal voorzien voor vorige zaterdag, maar door de hevige sneeuwval was het veld van het Fritz-Walter-Stadion onbespeelbaar.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. Altintop onderschepte na vijftien minuten een slechte terugspeelbal, omspeelde de doelman en schoot gemakkelijk de bal in het lege doel. Na het openingsdoelpunt viel de wedstrijd wat stil, beide ploegen hadden duidelijk schrik om het initiatief te nemen.

Ook in de tweede helft bleef Stuttgart zwak presteren en was het de thuisploeg dat de beste kansen creëerde. Sebastian Reinert en Boubacar Sanogo kwamen nog dicht bij een tweede doelpunt, maar de bezoekende goalie kon de pogingen stoppen. De bezoekers kregen in de tweede helft één kans, maar de Nederlander Jon Dahl Tomasson kon de bal niet tegen de netten trappen. In de allerlaatste minuut kreeg invaller Mario Gomez alsnog de bal aan de voet. De jonge speler kreeg de bal voor zijn voeten en aarzelde niet. Hij profiteerde van een flater van doelman Florian Fromlowitz en kon zo in de blessuretijd de onverdiende gelijkmaker binnentrappen. [AN]