Speeldag: Speeldag 30
Stadion: EasyCredit-Stadion
Nürnberg is zo goed als gered
Jimmy Wouters

Nürnberg is zo goed als zeker van het behoud in de Duitse Bundesliga. De ploeg won zondagavond het degradatietreffen met 1. FC Kaiserslautern met 3-2, waardoor de voorsprong op het nummer 16 tien punten bedraagt.

Nürnberg begon het beste aan de partij en kwam al na 13 minuten spelen op voorsprong. Het was topschutter Vittek die het leer in de 16 met de borst mocht aannemen na een fout van Beda en vervolgens fraai kon scoren. Kaiserslautern herstelde het evenwicht en kwam even later ook op gelijke hoogte. Altintop draaide knap om zijn tegenstander heen en schoot onhoudbaar binnen. De wedstrijd bleef voor de pauze in evenwicht, maar een treffer viel er niet meer te noteren.

Kaiserslautern kwam in de tweede helft het beste uit de kleedkamer. In de 48e minuut was Altintop weer te sterk voor zijn directe tegenstander, waardoor hij de 1-2 op het bord kon schieten. Nürnberg voerde vervolgens het tempo op, maar kwam pas in de 62e minuut langszij via de ingevallen Frank Paulus. De wedstrijd leek op 2-2 te zullen eindigen, maar in de slotminuten lukte het Vittek alsnog zijn team de overwinning te schenken. [TH]