Speeldag: Speeldag 30
Stadion: AWD-Arena
Stuttgart komt onwaarschijnlijk terug
Jimmy Wouters

De wedstrijd tussen Hannover 96 en Vfb Stuttgart is uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel geëindigd. Hannover leidde lang met 3-1, maar uiteindelijk wist Stuttgart toch nog een puntje uit de brand te slepen.

De thuisploeg kwam al na twee minuten voetballen op voorsprong. Van dichtbij opende Hanno Balitsch de score, 1-0. De wedstrijd bleef in evenwicht, maar iets voorbij het halfuur kwam Hannover op 2-0. Jiri Stajner rondde een counter perfect af. Vijf minuten later zag het er plots een stuk minder rooskleurig uit voor de gastgever. Na een forse overtreding op Meissner mocht Lala met zijn tweede gele kaart plaatsruimen.

In de tweede periode kwam Stuttgart dan opzetten. In de 52e minuut rondde Daniel Ljuboja een mooie actie met Jon Dahl Tomasson fraai af. Stuttgart leek op weg om de achterstand terug recht te trekken, maar iets voorbij het uur kopte Per Mertesacker na een hoekschop de onverwachte 3-1 voorbij Hildebrand. Dit leek het genadeschot voor de bezoekers, maar een dikke tien minuten voor tijd bracht Thomas Hitzlsperger zijn ploeg terug in de wedstrijd. Stuttgart zette in de slotfase nog alles op alles. Die tactiek loonde, want zes minuten voor tijd zorgde Tomasson alsnog voor de gelijkmaker. [TH]