Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Olympiastadion
Bochum en HBSC zorgden voor spektakel
Philippe Crols

Aan spektakel geen gebrek op de twaalfde speeldag van de Bundesliga. Vrijdag al maakten Werder en Borussia Dortmund er een aantrekkelijke partij van die gewonnen werd door de bezoekers met 1-3 en zaterdag won kampioen Bayern na een waanzinnig slot in Leverkusen. Nog op zaterdag was het elders ook prijs. Rode lantaarn Bochum kaapte een punt weg in Berlijn. Het werd maar liefst 3-3.

Voor spektakel moest men zaterdag dus in Leverkusen of Berlijn zijn. In Berlijn moest HBSC een gelijkspel toestaan tegen Bochum en het mocht daar eigenlijk nog best tevreden mee zijn. Na tien minuten had de onvermijdelijke Serviër Pantelic de hoofdstedelingen nog wel op voorsprong gezet, maar vanaf dan ging het behoorlijk de foute kant op voor de thuisploeg. Nog voor de eerste helft voorbij was hadden de bezoekers de situatie helemaal weten om te keren. Vijf minuten voor rust maakte Gekas eerst gelijk. Helemaal in het slot van de eerste periode zorgde Misimovic ervoor dat de rode lantaarn met een voorsprong de rust in mocht, 1-2.

Bochum ging in de tweede helft gewoon op zijn elan door. Beide teams stonden nog niet goed en wel terug op het veld of de maker van de 1-2, Misimovic, zette de bezoekers helemaal op rozen, 1-3. Toch zou dat uiteindelijk niet volstaan voor de overwinning. Op het uur tekende Van Burik voor de aansluitingstreffer en had Hertha dus nog een halfuur om de situatie om te keren. Dat lukte dus maar gedeeltelijk. Tien minuten voor tijd maakte Neuendorf gelijk. Verder kwam Berlijn dus niet meer ondanks een late rode kaart van bezoeker Pallas. Bochum komt zo weg van de laatste plaats terwijl Hertha de voeling met de top langzaam maar zeker verliest.