1-1
1-2
53' Tinga
1-3
85' Marc-André Kruska (pen)
Datum: 10/11/2006 20:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Weserstadion
Dortmund stunt in Bremen
Philippe Crols

Enkele dagen na de verrassende overwinning van Hannover in en tegen Bayern München is de Bundesliga opnieuw een stunt rijker. Borussia Dortmund ging in Bremen geheel onverwacht met de drie punten aan de haal. Het won aan de Weser met 1-3.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd. Eerst gaf Smolarek na vijf minuten op doel, zonder succes. Enkele minuten later mochten de Borussen wel vieren. Valdez stuurde Frei weg en de Zwitser rondde het goed af, 0-1. Valdez wilde duidelijk wat bewijzen tegen zijn ex-club en schoot een paar minuten na de openingstreffer op doelman Wiese. Weer wat later schilderde hij een voorzet op het hoofd van Smolarek, maar was de Pool niet doeltreffend. Bremen zat totaal niet in de wedstrijd, maar kan uiteraard altijd rekenen op Miroslav Klose. Die zorgde op het halfuur met een fantastische goal voor de gelijkmaker. Daarna kregen beide ploegen nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer. 1-1 aan de rust.

Net als in de eerste helft troffen de bezoekers ook in de tweede helft meteen raak. Tinga kopte een hoekschop van Sahin binnen, 1-2. Even later was Klose dicht bij de gelijkmaker, maar Weidenfeller redde zijn kopbal. Dat moest de bezoekende doelman even later nog eens doen, maar nu op een schot van de Duitse spits. Bremen stapelde de kansen op, maar Weidenfeller hield de stand op 1-2. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd dan beslist. Valdez werd in de zestien foutief gestopt en Kruska zette de elfmeter succesvol om, 1-3 en Bremen herstelde daar niet meer van. Dortmund komt zo voorlopig op de vierde plaats terecht terwijl Bremen na dit weekend zijn leiderplaats kwijt kan zijn aan Stuttgart.