Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stadion der Freundschaft
Schalke wint en is de nieuwe leider
Philippe Crols

Week na week krijgt de Bundesliga een andere leider. Vorige week nog stond Werder Bremen de leiding af aan Stuttgart en na deze week zal Schalke 04 de stand aanvoeren. De Köningsblauen wisten de moeilijke verplaatsing naar Cottbus tot een goed einde te brengen. De nieuwe leider won er met 2-4.

Schalke weet het doel dus opnieuw staan en dat eigenlijk voor het eerst dit seizoen. De vier doelpunten van vorige week tegen Mainz lieten al het beste verhopen en in Cottbus ging de ploeg uit het Ruhrgebied zeer goed van start. Hamit Altintop knalde na nog geen vijf minuten de openingsgoal vanop afstand voorbij Piplica, 0-1. Op het kwartier leek de wedstrijd al in zijn beslissende plooi te vallen. Piplica kon eerst een kopbal van Kuranyi nog redden, maar in de herneming knalde de bezoekende spits toch raak, 0-2. Cottbus was behoorlijk van slag, maar op het halfuur liet Schalke zich de kaas van het brood eten. In enkele minuten tijd ging het van 0-2 naar 2-2. Schalke-doelman Neuer duwde een voorzet tot bij Radu en die maakte er 1-2 van. Even later legde Kioyo af voor diezelfde Radu en de gelijkmaker was zowaar een feit. Die 2-2 was de ruststand.

Schalke was in het begin van de tweede helf weer onmiddellijk bij de les. Dat resulteerde na zes minuten in de 2-3-voorsprong. Pander schilderde een vrijschop netjes in doel. Daarna speelden de bezoekers weer te passief en zo kwam de thuisploeg weer beter in de partij. Gelukkig voor Schalke brak hen dat niet zuur op. Het werd in de slotfase van de wedstrijd zelfs nog 2-4. Kobiashvili zorgde op de counter voor de eindstand. Schalke is door deze zege ook de nieuwe leider.