Speeldag: Speeldag 13
Stadion: RewirpowerStadion
Bochum wint spektakelrijke wedstrijd
Philippe Crols

Het gaat zo stilletjes aan weer wat beter met VFL Bochum. De ploeg die enkele weken geleden nog hopeloos onderaan vertoefde staat ondertussen op een veilige plaats in het klassement. Dat heeft het te danken aan een zege tegen Eintracht Frankfurt. Aan spektakel geen gebrek in het duel, want het werd maar liefst 4-3.

Beide teams kregen de eer om op vrijdag de dertiende speeldag op gang te schieten. De studieronde sloegen beide ploegen, vooral de bezoekers uit Frankfurt dan, gemakkelijkheidshalve over. Na vijf minuten zaten ze bij Bochum al met de handen in het haar. Toen stond het immers al 0-2. Streit had na nog geen minuut spelen de score weten te openen en enkele minuten later verdubbelde hijzelf de score. De thuisploeg bleef echter niet bij de pakken zitten en sloeg nog voor rust terug. Op het halfuur zorgde Misimovic voor de aansluitingstreffer. Vier minuten later was de gelijkmaker al een feit na een goal van Maltritz

En het werd nog mooier voor de thuisploeg, want het ging zelfs nog met een voorsprong de rust in. Butscher zorgde voor veel vreugde bij spelers, trainers en supporters van Bochum. Hij maakte de 3-2, de ruststand. En de thuisploeg had de smaak meteen te pakken. We waren nog geen minuut bezig in de tweede periode of het vierde doelpunt was al een feit. Dit keer was Gekas de maker van de goal. En toch zou de ploeg uit het Ruhrgebied nog ruim een halfuur met de billen dichtgeknepen moeten zitten. Amanatidis zorgde na tien minuten spelen voor de aansluitingstreffer. Vreemd genoeg werd er in dat laatste halfuur niet meer gescoord. Bochum is zo even weg uit de degradatiezone. Frankfurt zakt stilaan naar de onderste regionen.