Speeldag: Speeldag 15
Stadion: RewirpowerStadion
Hamburg onderuit in degradatieduel
Philippe Crols

Omdat Mainz op vrijdag niet wist te winnen van Stuttgart was Hamburg toch al zeker dat het na vijftien speeldagen niet helemaal onderin zou staan. In Bochum speelde het team van de geblesseerde Kompany een heus degradatieduel. Ook daarin verging het HSV slecht, want er werd met 2-1 verloren.

Als het tegenzit dan zit het ook echt tegen. Na vijf minuten al keek HSV weer eens tegen een achterstand aan. Dabrowski schoot in de korte hoek de openingsgoal binnen, 1-0. Daarna was het allemaal niet echt mooi. Veel fouten dat wel, maar kansen waren eerder zeldzaam. Op het halfuur kreeg de thuisploeg de kans om de voorsprong te verdubbelen. Maltritz miste echter onbegrijpelijk. HSV kon enkel vijf minuten voor tijd dreigen met een schot van van der Vaart. Net voor rust was de gelijkmaker echter plots daar. Ljuboja kopte uit het niets raak, 1-1. Meteen ook de ruststand.

De bezoekers stonden in helft twee nog niet goed en wel op het veld of keken alweer bijna tegen een achterstand aan. Wächter redde zijn ploeg echter nog wel op een schot van Gekas. Dan was het wachten tot twintig minuten voor tijd voor nog wat opwinding. Het was wel het wachten waard, want Misimovic trapte een vrijschop heerlijk in de winkelhaak, 2-1. Tien minuten voor tijd was de afgang voor de bezoekers compleet. Van der Vaart werd met een rode kaart naar de kant gestuurd.