Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Weserstadion
Klose schiet Werder naar de leiding
Philippe Crols

Werder Bremen is minstens tot zondagnamiddag de nieuwe leider in de Bundesliga. Werder stond voor aanvang van de partij tegen Hertha BSC op een derde plaats, maar wipt nu over Stuttgart en Schalke. Die laatste ploeg komt zondag dus nog wel in actie. Miroslav Klose was de man van de match bij de nieuwe leider.

De eerste minuten waren meteen boeiend. Klose kon koppen en daarna kon Diego tot twee maal toe op doel geven, zonder succes allemaal. De thuisploeg bleef dominant spelen. Nog voor het kwartier kopte Borowski een hoekschop van Frings maar net naast. Het doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Daarvoor kreeg Werder wel de medewerking van Simunic. Hij speelde de bal in de zestien met zijn handen en de bal ging op de stip. Diego nam het cadeau in ontvangst, 1-0. Niet veel later stond men aan de Weser nogal verstomd te kijken. Diezelfde Simunic maakte toen namelijk uit het niets gelijk, 1-1 en Werder kon opnieuw beginnen. Lang konden de hoofdstedelingen niet genieten van de gelijkmaker. Klose kopte op het halfuur zijn negende van het seizoen in doel, 2-1. Net voor rust legde de Duitse spits de wedstrijd al in een beslissende plooi. Hij dribbelde mooi enkele bezoekende verdedigers alvorens de 3-1-ruststand op het bord te schieten.

Bremen liet in het begin van de tweede helft de teugels wat vieren. Toch was de eerste kans ook nu opnieuw voor de thuisploeg. Almeida kopte echter zonder veel gevaar. Het antwoord van Hertha liet niet lang op zich wachten. Tim Wiese was echter paraat op de inzet van Dejagah. Daarna bloedde de wedstrijd dood. Hertha kon niets forceren en voor Bremen was een 3-1-overwinning en de daarbij horende eerste plaats wel voldoende. Verder dan wat afstandspogingen van beide kanten viel er dan ook niet meer te noteren. Bremen won dus verdiend met 3-1.