Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Veltins-Arena
Schalke wint van rode lantaarn Gladbach
Philippe Crols

Schalke 04 zal na 28 speeldagen nog steeds alleen aan de leiding staan in de Duitse Bundesliga. Het won zaterdag met 2-0 van rode lantaarn Gladbach.

De bezoekers, zonder Belgen in de kern, begonnen het best aan de wedstrijd. Na tien minuten schoot Compper op de dwarsligger. Niet veel later speelde het doelhout ook een rol aan de overkant. Asamoah kopte eveneens op de dwarsligger. Schalke werd geleidelijk aan de betere ploeg en Ozil miste op een haar na de openingstreffer. Rusten deden beide teams met 0-0.

Schalke drukte Gladbach weg in het begin van de tweede periode en dat resulteerde na tien minuten in een goal. Asamoah scoorde bij zijn wederoptreden al meteen een belangrijk doelpunt. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd door Kuranyi dan in een beslissende plooi gelegd, 2-0. Daar bleef het ook bij. Een verdiende zege voor de leider. Voor Gladbach begint het er toch stilaan hopeloos uit te zien.