Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Weserstadion
Invaller Rosenberg geeft Werder de zege
Philippe Crols

Met Werder Bremen heeft op zondag de laatste topper van het weekend de drie punten weten te behalen. De Europese tegenstander van het Nederlandse AZ klopte Nürnberg met het kleinste verschil.

Veel gebeurde er niet in de eerste helft van Bremen-Nürnberg. Pas na 25 minuten zagen we een doelpoging. Hunt vond Schäfer op zijn weg. Wat later kopte Klose over. Echt grote doelkansen had Werder tot dan toe eigenlijk nog niet gekregen. Vijf minuten voor rust was Mertesacker er wel dichtbij, maar zijn kopbal ging er net niet in. Rusten deden beide teams met 0-0.

Bremen kwam iets heviger uit de kleedkamer en Almeida stelde Schäfer meteen op de proef. De thuisploeg werd sterker en sterker, maar op een zeldzame tegenprik van de bezoekers was het wel opletten geblazen. Het schot van Beauchamp was best gevaarlijk. Een kwartier voor tijd kwam Bremen toch op voorsprong. Een schot van Almeida belandde nog tegen de dwarsligger, maar Rosenberg werkte met een hakje de 1-0 in doel. Een geslaagde wissel heet dat dan, want Rosenberg stond nog maar vijf minuten op het veld. Op een schot van Saenko na viel er in de slotfase niet meer veel te beleven. Het bleef 1-0.