Speeldag: Speeldag 5
Stadion: HSH Nordbank Arena
Bremen en Hamburg delen de punten
Dirk Pieters

Wat aan het begin van het seizoen een topper moest worden, werd een duel tussen twee ploegen die ergens onderaan het klassement bengelen. Zowel Hamburg als Werder Bremen begonnen slecht aan de competitie. Ook met de 1-1 eindstand van zaterdagmiddag schieten beide ploegen niets op in de stand.

Door de zwakke competitiestart moesten beide ploegen voor de drie punten gaan, maar dat leverde niet altijd goed voetbal op. In de eerste helft hadden beide ploegen te veel schrik om een doelpunt te slikken, wat ook voor de logische 0-0 ruststand zorgde.

In de tweede helft namen beide clubs meer risico's en dat werd ook tot uitdrukking gebracht met doelpunten. Rond het uur opende Tim Borowski de score en bracht Werder Bremen op 0-1. Toch hadden de bezoekende fans weinig tijd om te vieren, want amper tien minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Bastian Reinhardt zorgde voor de 1-1. Na de doelpunten ging Hamburg nog aanvallen, maar kwam het niet meer tot scoren. [AN]