Speeldag: Speeldag 6
Stadion: BayArena
Schalke profiteert opnieuw niet
Philippe Crols

Schalke 04 is er opnieuw niet in geslaagd om alleen leider te worden. Twee weken geleden werden de Köningsblauen geklopt door Hertha Berlijn en zondag was het sukkelende Leverkusen te sterk. Het werd 3-1.

De wedstrijd kon voor de titelkandidaat nochtans niet beter beginnen. We waren amper vijf minuten bezig toen Schalke-verdediger Bordon zijn team op voorsprong bracht. Schalke beschikt over een vrij sterke defensie en aangezien Leverkusen al sinds speeldag een geen wedstrijd meer kon winnen leek er nog weinig fout te kunnen gaan voor de bezoekers. Voetbal is en blijft echter voetbal en op hat halfuur bracht Castro zijn team weer op gelijke hoogte. Bij een gelijke stand gingen we ook rusten.

Leverkusen legde de partij na rust vrij snel in een definitieve plooi. Na twee minuten spelen in de tweede periode lukte Castro zijn tweede van de avond, 2-1. Een dikke vijf minuten later deed ook aanvoerder Ramelow zijn duit in het zakje. Hij scoorde de 3-1 en Schalke bekwam daar niet meer van. Het moet nu met vier andere teams de leiding delen. Leverkusen staat plots maar op twee punten van dat vijftal.