Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Weserstadion
Werder wijst Gladbach terug
Philippe Crols

Werder Bremen heeft voor het eerst sinds lang nog eens een wedstrijd kunnen winnen. Sinds speeldag twee werd er niet meer gewonnen, maar zaterdagmiddag moest Borussia Mönchengladbach er toch aan geloven. De ploeg van Thijs en co kon buitenshuis nog geen puntje sprokkelen, maar staat met negen punten nog altijd in de bovenste regionen van de klassering. Werder Bremen heeft een puntje meer.

Zo'n 38.000 toeschouwers waren getuige van de wedstrijd in het Weserstadion. Thuisploeg Bremen domineerde de wedstrijd en in vijf minuten tijd werd de wedstrijd beslist. We noteerden minuut 33 toen de hardwerkende Hunt de score opende. Ook afgelopen wedstrijd tegen Chelsea maakte hij al indruk. Twee minuten later lag diezelfde Hunt ook aan de basis van de verdubbeling van de score. Afwerker van dienst was Christian Schulz. Nog eens twee minuten later was de 3-0 een feit. Diego krulde een vrijschop heerlijk in doel en de partij was zo na nog geen veertig minuten beslist. De 3-0-ruststand zou later ook de eindstand zijn.

Bij de bezoekers mocht Insua net na rust invallen, maar het tij keren kon ook hij niet. Bernd Thijs speelde de hele wedstrijd terwijl Daems op de bank bleef. Voor de thuisploeg moest het niet meer echt en het beperkte zich tot het consolideren van de voorsprong en er af en toe scherp uitkomen. Klose werd twintig minuten voor tijd wat rust gegund. Zijn vervanger Klasnic wist niet meer te scoren. Dat kon overigens niemand meer zodat het 3-0 bleef.