Volg de match tussen Hansa Rostock en Bayern München live, samen met vele andere supporters.

Na een lange traditionele winterstop begint de Duitse Bundesliga aan de terugronde. Zoals elke week wordt de speeldag geopend op vrijdag. Deze week spelen Hansa Rostock en Bayern Munchen tegen elkaar. Munchen speelt in de normale 4-4-2 opstelling. Onze landgenoot Daniel Van Buyten wordt naar de bank verwezen.
Hansa Rostock: Wächter Stefan, Stein Marc, Gledson ( Gledson da Silva Menezes ) , Orestes Junior Alves , Langen Dexter, Rahn Christian, Yelen Zafer, Rathgeb Tobias, Bartels Fin, Agali Victor, Kern Enrico.
Bayern München: Kahn Oliver, Sagnol Willy, Lucio (Lucimar da Silva Ferreira) , Demichelis Martin, Lahm Philipp, Sosa José Ernesto, Zé Roberto , Ribéry Franck, Van Bommel Mark, Toni Luca, Klose Miroslav.
1
De wedstrijd is begonnen.
2
Weer een gevaarlijk standje van Rostock. Yelen geeft in het strafschopgebied een steekbal naar Rahn, maar die verspeelt de bal, en gaat achter de doellijn.
2
De eerste kans is voor de thuisploeg. Rahn met het eerste schot op doel, maar Lucio staat in de weg.
3
Voorlopig laat Bayern Rostock komen en wacht het nog even af.
5
Na 5 minuten spelen maakte Rostock de beste indruk.
6
Bayern probeert in de match te komen, maar Hansa Rostock laat weinig ruimte toe, en dat is natuurlijk lastig voetballen.
8
Toni wordt onderuit gehaald. Vrije trap Bayern.
8
De vrije trap wordt Sosa naar de 2de paal geschoten. Toni kan er zijn hoofd tegen zetten, maar Wachter redt. De bal gaat in hoekschop.
9
Sosa neemt de hoekschop. Lucio kan niet goed koppen zodat de bal bij Zé Roberto belandt. Die trapt de bal een paar meter naast de verste paal.
11

Goal
Doelpunt van Franck Ribéry (José Roberto da Silva Júnior)
Het eerste doelpunt van de wedstrijd ! Na een mooie combinatie tussen Klose en Zé Roberto. De Braziliaan duikt het strafschopgebied in en ziet een vrijstaande Ribery komen. Hij legt mooi achter en Ribéry kan van 5 meter in doel schieten.
14
Bayern krijgt weer een reuzekans ! Van Bommel stuurt Klose diep. Deze staat alleen voor Wachter, maar beslist verkeerd. Hij gaat zelf zijn kans, terwijl Toni vrijstaand kwam inlopen.
15
Een hoekschop van Hansa Rostock wordt in extremis weggewerkt door Kahn.
17
Sosa met een hoekschop. De bal wordt weggewerkt, maar vliegt weer in hoekschop. Die levert niet veel op.
20
 Gele kaart voor Lucimar da Silva Ferreira

22
Het spel ligt even stil. Yelen loopt per ongeluk tegen de arm van Lucio en moet verzorging krijgen.
27
Bayern doet het nu rustig aan. De eerste treffer heeft voor wat rust gezorgd in het team van Van Buyten.
28
Op dit moment zien we vooral veel middenveldspel.
30
Er is een half uur gespeeld. We zagen een fel starten Hansa Rostock, dat kansen kreeg voor onder meer Rahn en Yelen. Bayern kwam dan beter in de wedstrijd en scoorde de openingstreffer via een mooi uigespeelde kans, afgemaakt door Ribéry. Momenteel is de snelheid die in de match zat wat gaan liggen en wachten beide teams af.
31
Prachtig schot van Toni ! Sagnol maakt een lange run langs de zijlijn en levert de bal in tot bij de lange Italiaan. Die kapt zich vrij, legt de bal goed en haalt verschroeiend uit vanop zo'n 25 meter. Wachter moet alles uit de kast halen om het schot te pakken.
32
We zetten na een dik half uur spelen de statistieken even op een rijtje.Het balbezit is momenteel gelijk opgaand. Beide ploegen hebben 50 % balbezit. Bayern heeft duidelijk al meer kansen gekregen. Zij konden reeds 5 keer op doel schieten, terwijl Hansa Rostock nog maar aan 1 schot kwam. Ook in hoekschoppen moet de thuisploeg het onderspit delven. Bayern kreeg al 6 hoekschoppen, terwijl Hansa Rostock er nog maar 1 wist te verzilveren.
33
Kans voor Hansa Rostock. Kern gooit de bal voor doel. Agali verlengt goed en de bal komt op het hoofd van Rahn, die zijn kopbal door Kahn in hoekschop zit duwen.
34
De scheidsrechter ziet een drieste tackle van Rathgeb op Van Bommel niet. Dit had een gele kaart moeten zijn.
35
Lucio gooit de bal voor het doel, maar Wachter springt hoger dan de rest.
36
Rahn gaat de flank af tot in het strafschopgebied van Bayern. Gelukkig voor hen gaat zijn schot voorlangs en is het doeltrap voor Bayern.
37
Ribéry weet de bal voor te zetten totbij Klose, maar die ziet Wachter snel uitkomen en de bal voor zijn neus opvangen.
39
Sosa brengt de bal voor doel, maar Rahn kopt hem weg en de bal gaat buiten. Ingooi Bayern.
40
De wedstrijd gaat op en neer. Nu is het Hansa Rostock weer dat komt dreigen. Yelen trapt de bal vanop zo'n 30 meter net naast de linker paal.
42
Sosa wordt onderuit gehaald. Vrije trap voor Bayern.
42

Goal
Doelpunt van Luca Toni (Lucimar da Silva Ferreira)
Het staat 2-0. Lucio gooit de bal vanaf de middenlijn voor doel. Toni neemt de bal meteen met de borst aan en trapt genadeloos binnen.
45
De laatste minuut van de eerste helft gaat in.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft is voorbij. Zoals gezegf startte Hansa Rostock het beste aan de wedstrijd, maar vergat te scoren. Bayern kon dat wel, na een actie van Zé Roberto, Van Bommel en Ribéry. De laatste kon ook scoren. Na het doelpunt lag de wedstrijd zo'n 10 minuten in het slop. Maar al snel probeerde beide ploegen een doelpunt te scoren. De wedstrijd ging op en neer met kansen voor beide ploegen. In de eindfase van de eerste helft ging de bal er dan toch in bij Munchen. 0-2 aan de rust. Wedstrijd gespeeld of niet ? We zien het in de 2de helft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft staat op het punt om te beginnen.
46
Vervangen Franck Ribéry
Ingevallen Hamit Altintop

47
Vrije trap voor Bayern Munchen. De bal gaat in het strafschopgebied. Maar Rahn staat op de goed plek en kan de bal wegwerken.
48
Vrije trap voor Bayern in het middenveld.
50
Bayern controleert de wedstrijd nu volledig. Rostock probeert nog wel te komen.
51

Goal
Doelpunt van Enrico Kern (Christian Rahn)
De aansluitingstreffer ! Yelen weet de bal tot bij Rahn te krijgen en die schiet meteen op doel. De bal gaat tegen Kahn aan, maar in de rebound staat Kern op de goede plek en scoort.
55
Ter informatie : Dit was de 6de doelpunt van het seizoen voor Kern. Trainer van Bayern Hitzfeld kan er niet om lachen.
56
Rostock gaat nu voluit voor het 2de doelpunt. Het druk Bayern op de eigen helft.
57
Hoekschop voor de thuisploeg. Yelen ziet zijn bal in de handen van Kahn belanden.
58
Na een voorzet van Rahn komt Kahn weer goed uit. Hij maakt een goede indruk vanavond.
59
Weer een hoekschop voor Rostock. Yelen zet zich weer achter de bal, maar nu is het Sagnol die wegkopt.
61
 Gele kaart voor Marc Stein
Stein gaat te hard in op de benen van Sagnol.
62
Bayern speelt slordig. Ze gaan nog moeten oppassen of Rostock maakt een 2de doelpunt.
63
Stein weet de bal centraal in het strafschop te brengen, maar niemand raakt de bal aan, die uiteindelijk over de achterlijn gaat. Doeltrap Bayern.
65
We kijken nog is samen naar de statistieken van de wedstrijd tot nu toe. Rostock heeft meer balbezit : 53% tegen 47%. Bayern heeft wel 4 schoten meer op doel : 10 tegen 6. Ook heeft Bayern meer hoeksschoppen : 7 tegen 5.
66
Gledson duikt op voor de neus van Kahn, gelukkig weet de goalie de bal te onderscheppen.
69
Altintop gaat de flank af. Hij schiet, maar Wachter is bij de pinken en werkt weg.
69
 2e gele kaart voor Mark Van Bommel

70
Onze excuses voor deze technische fout. Van Bommel heeft geen 2de gele kaart gekregen, maar welgeteld 1.
74
 Gele kaart voor Willy Sagnol
Sagnol reclameert te hard.
75
Toni wordt onderuit gehaald en krijgt een vrije trap mee.
76
Altintop krult de vrije trap voor doel. Kern kopt in hoekschop.
76
 Gele kaart voor Christian Rahn
Rahn loopt een opkomende Altintop voor de voeten.
77
Vervangen Miroslav Klose
Ingevallen Andreas Ottl

Ottl vervangt de moegestrede Close.
78
Nog een vrije trap op een gevaarlijke positie voor Bayern na een fout op Zé Roberto.
80
Nog een kans voor Bayern ! Toni omspeelt eerst Gledson en kan da schieten, maar Wachter redt weer knap.
82
Nog een dikke 10 minuten te spelen. Behoudt Munchen zijn voorsprong of kan Rostock nog gelijk maken ?
83
Vrije trap voor Bayern. Sagnol schiet de bal richting 2de paal. De bal wordt verlengd door Demichelis, maar Rathgeb staat goed en kopt de bal weg.