Volg de match tussen Borussia Dortmund en Hertha Berlin live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De spelers komen het veld op.

Vanavond wordt in de Bundesliga speeldag 23 afgewerkt. Met nog twaalf wedstrijden op het programma staan beide ploegen er niet al te heel goed voor maar bij winst voor B. Dortmund kunnen ze over Hertha Berlin wippen. In de komende 45 minuten krijgt u live verslag vanuit het Signal Iduna Park. De wedstrijd wordt gefloten door scheidsrechter Babak Rafati. Wij wensen je alvast een aangename avond en hebben voor u de opstelling al klaar staan.
B.Dortmund: Ziegler Marc, Rukavina Antonio, Amedick Martin, Wörns Christian, Buckley Delron, Tinga , Kehl Sebastian, Federico Giovanni, Petric Mladen, Frei Alexander, Valdez Nelson Haedo.
Hertha Berlin: Drobny Jaroslav, Von Bergen Steve, Simunic Josip, Fathi Malik, Chahed Sofian, Lustenberger Fabian, Kacar Gojko, Skacel Rudi, Raffael Caetano de Araújo, Ebert Patrick, Pantelic Marko.
1
Hertha Berlin trapt de wedstrijd af. We zijn vertrokken.
1
Eerste vrije trap is voor Hertha.
1
Simpel voor Ziegler.
2
Hertha heeft de eerste minuten het meeste balbezit.
2
Hoekschop voor Hertha na een pas richting Pantelic die onderschept was.
3
Hoekschop genomen maar geen gevaar voor Dortmund.
3
Buitenspel bij Dortmund.
4
Eerste keer Dortmund maar bal ging achter de achterlijn.
5
Wörns maakt overtreding op Pantelic.
5
De eerste vijf minuten zitten erop. Beide ploegen hebben nog geen kansen gekregen.
6
Ruimte voor Petric maar hij kan niet tot schieten komen maar haalt er een hoekschop uit.
7
Pantelic kopt de hoekschop weg, maar de bal is nog steeds in het bezit van Dortmund, pas richting Frei maar die stond buitenspel.
8
Opnieuw buitenspel voor Alexander Frei.
10
Er zijn nog steeds geen kansen geweest. De bal bevindt ze steeds op het middenveld.
11
Frei zet voor richting het hoofd van Petric die naast het doel van Drobny kopt.
11
Fathi en Valdez gaan tijdens een duel hoofd tegen hoofd. Vrije trap voor Dortmund.
12
Overtreding van Fathi op Valdez. Vrije trap snel genomen maar geen gevaar.
14
Voorzet van Ebert richting Pantelic die de bal net naast het doel van Ziegler kopt. Hij kon er geen kracht achter zetten.
15
Buitenspel voor Petric.
16
Buckley stond buitenspel, bal is voor Drobny.
16
Inworp voor Dortmund kort bij de zestien.
16
Na een kwartier spelen is er buiten een kopbal naast het doel geen gevaar geweest.
17
Hoekschop voor Dortmund na een kleine aanval van Frei.
18
De eerste grote kans is voor Hertha Berlin. Ebert kan mooi door de verdeding van Dortmund lopen die wat aan het klungen waren, hij past richting Pantelic die de bal prachtig schiet maar Ziegler houdt de bal uit de netten.
20
Voorzet Petric gaat over Valdez heen en weggewerkt door Berlin.
21
Vrije trap voor Dortmund op hun eigen speelhelft.
25
Hertha Berlin kwam nog eens tot bij het doel van Ziegler maar de verdedigers werken de bal op tijd weg.
25
Hoekschop voor Hertha Berlin.
26
Ebert zet voor maar Amedick zat er goed tussen. Pantelic gaat achter de bal aan en zet opnieuw voor, bal wordt opnieuw weggewerkt tot bij Ebert die hoog over het doel trapt.
27
Voorzet van Skacel gaat in de armen van Ziegler.
28
Vrije trap voor Dortmund. Overtreding van Pantelic.
29
Voorzet richting het strafschop gebied wordt in hoekschop gewerkt door Von Bergen.
30
Hoekschop goed genomen, bijna een doelpunt voor Dortmund maar Drobny zat goed bij de pinken om de kopbal van Wörns uit zijn doel te houden. Nieuwe hoekschop erna levert niets op.
33
Frei staat opnieuw buitenspel.
33
Overtreding door Raffael wegens Hands.
34
Bal richting Pantelic maar Amedick werkt goed weg.
34
Vrije trap voor Hertha Berlin.
35
Voorzet van Valdez wordt door Simunic en Skacel weggewerkt.
35
Bal wordt laag over de grond gespeeld maar daarna wordt er gefloten voor gevaarlijk spel van Kacar.
36
Valdez gaat voorbij de verdediging maar valt neer, kans weg.
37
Buitenspel Pantelic.
38
Rukavina wordt van de bal gezet na een poging op rechts.
39
Kopbal van Valdez gaat net over het doel van Drobny en valt recht op het doel.
40
Scheidsrechter fluit een mindere partij, veel buitenspel situatie worden gefloten zonder dat ze buitenspel zijn vooral bij acties van Frei.
40
Nog vijf minuten tot de eerste helft gedaan is.
41
Chahed levert in bij Petric, Petric levert in bij Von Bergen.
42
Afstandsschot van Pantelic gaat naast.
43
Voorzet van Buckley gaat richting Valdez die zich verrast voelt en de bal laat gaan van zijn borst. Weggewerkt door Simunic.
45

Goal
Doelpunt van Sebastian Kehl (Delron Buckley)
Na een nieuwe voorzet van Buckley kopt Kehl simpel binnen.

Scheidsrechter
Rust
Onmiddellijk na het doelpunt gaat de rust in. Beide ploegen kwamen traag op gang met enkele duels op het middenveld. Na een actie van Hertha Berlin kwam Dortmund in actie en zijn er enkele kleine kansen geweest. In de slot minuten van de eerste helft was het toch raak voor Dortmund dat de betere partij was geworden na het eerste kwartier. Binnen een tiental minuten gaan wij verder met de tweede helft. Tot zo !

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
De spelers komen het veld terug op.
46
Tweede helft is van start.
46
Eerste hoekschop na de rust is voor Dortmund.
46
Frei zet laag voor richting Valdez die de bal naast het doel kopt.
48
Beide ploegen proberen kansen te creëren maar de verdediging is steeds sterker.
50

Goal
Doelpunt van Marko Pantelic (Onbekend Onbekend)
Petric levert de bal in en zo krijgt Pantelic via een omweg de bal in de voeten en schiet de gelijkmaker binnen. 1-1.
50
Dortmund zet onmiddellijk nieuwe druk.
53
Wat een raar gedoe hier. Scheidsrechter Rafati ging praten met de 4de official en opeens gaat Rafati richting Pantelic die rood kreeg en hij valt totaal uit de lucht. Blijkbaar heeft Rafati verkeerd verstaan en gaat hij zich verontschuldigen bij Pantelic, geen kaart dus voor de aanvaller. Trainer Favre moet wel naar de kant. Het spel lag dus even stil en wij zijn ondertussen verder.
56
Favre zit in de tribune. Het spel is wat stil gevallen.
57
Toch een kans voor Hertha, maar Ziegler redt de bal goed uit zijn doel.
58
Hoekschop voor Berlin.
58
Ebert en Tinga werken weg.
59
Frei geeft een goede bal voor Petric maar zijn poging is ongevaarlijk en gaat hoog over.
60
Aanval van Hertha. Bal van Skacel gaat voorlangs en Buckley trap hem in hoekschop.
61
Bal gaat achter de lijn. Doeltrap.
62
Buitenspel opnieuw voor Frei.
63
Voorzet van Frei is te hard. Valdez is er niets mee.
63
Favre heeft ook ruzie op de tribune met de fans van Dortmund.
65
Vervangen Fabian Lustenberger
Ingevallen Carlos Luciano da Silva Mineiro

65
Inworp voor Dortmund maar de bal gaat in de armen van Ziegler.
65
De tweede helft ziet er niet slecht uit. Beide ploegen zetten druk en maken mooie acties. De voorzetten zijn niet goed genoeg om te kunnen scoren.
67
Hoekschop voor Hertha.
67
Schot van Raffael scheelt maar heel weinig.
68
Nieuwe hoekschop voor Hertha.
68
Counter voor Dortmund.
69
 Gele kaart voor Sofian Chahed
Overtreding van Chahed op Frei die zijn aanval stopte.
70
Vervangen Giovanni Federico
Ingevallen Diego Fernando Klimowicz

70
Petric trapt de vrije trap maar de bal gaat over het doel van Drobny.