Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Signal Iduna Park
Ref speelt hoofdrol tussen BVB en Hertha
Nico Wieme

Borussia Dortmund en Hertha Berlijn hebben de punten onder elkaar verdeeld. Na een zwakke wedstrijd, die soms het niveau van de tweede Bundesliga benaderde, werd het uiteindelijk 1-1. De man van de match werd uiteindelijk de verwarde spelleider.

In de buik van het klassement ontmoetten Borussia Dortmund en Hertha Berlijn elkaar. Hertha stond voor deze confrontatie elfde met 30 punten, Dortmund twee plaatsen lager met 28 eenheden. De winnaar van dit duel mocht misschien weer dromen van Europees voetbal. Schalke 04, dat op de zesde plaats staat, die recht geeft op Intertotovoetbal, heeft tot nog toe 35 punten verzameld, maar verkeert met 0 op 9 niet echt in de winning mood. Hertha won vorige week tegen MSV Duisburg, BVB verloor bij Werder Bremen.

Sebastian Kehl bracht de thuisploeg seconden voor de rust op een 1-0-voorsprong. Zo maakte de Duitse international een einde aan een reeks van 364 minuten zonder tegendoelpunt voor Hertha. De bezoekers lieten er zich niet door uit hun lood slaan. Amper vijf minuten ver in de tweede helft zorgde Marko Pantelic met zijn elfde seizoenstreffer voor de gelijkmaker.

De hoofdrol in deze wedstrijd was niet voor een speler weggelegd, maar voor scheidsrechter Babak Rafati (foto). Enkele minuten na zijn doelpunt maakte Pantelic een fout. Rafati floot, de Herthaspeler maakte zijn ongenoegen kenbaar en kreeg prompt een rode kaart onder de neus geduwd. Na tussenkomst van de lijnrechter, kwam de man in het zwart onmiddellijk op zijn beslissing terug en stuurde dan maar Herthatrainer Lucien Favre wegens protesteren naar de tribune. Rafati verontschuldigde zich zowaar met een handdruk bij Pantelic voor zijn foutieve beslissing. Ongezien in het moderne topvoetbal.

Beide ploegen probeerden nadien nog wel op zoek te gaan naar de winnende treffer, maar de verdedigers bleven baas over de aanvallers. Eigenlijk schiet geen van beide teams veel op met dit gelijkspel. Hertha is nu wel al vijf wedstrijden na elkaar ongeslagen.