Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Wedaustadion
Duisburg en Rostock delen de punten
Philippe Crols

Duisburg is er niet in geslaagd het kelderduel tegen Hansa Rostock te winnen. Een vroege voorsprong werd al even snel weer afgegeven waardoor de punten werden gedeeld.

Duisburg begon met veel drang naar voor en dat leverde ook een snelle goal op. Grlic schilderde na nog geen tien minuten een vrijschop in doel. Lang genieten was er echter niet bij, want tien minuten later was de score alweer in evenwicht. Met zijn eerste van het seizoen bracht Victor Agali zijn ploeg langszij. Nadien nam de bezoekende ploeg de wedstrijd in handen, maar het spel was onverzorgd en werd gekenmerkt door vele technische fouten langs beide kanten. 1-1 was de ruststand.

Meteen opschudding na de rust. Eerst trapte bezoeker Orestes goed naar doel, maar Stärke kon redden. Een minuut later moest Wächter aan de overkant reageren op een schot van Tiffert. Diezelfde Tiffert probeerde het tien minuten later nog eens, maar opnieuw had de bezoekende doelman een uitstekende parade in huis. Daarna gebeurde er niet veel meer. De thuisploeg startte nog een slotoffensief, maar Rostock hield stand.