Arminia Bielefeld
schFC Schalke 04
0-1
0-2
74'
Datum: 08/03/2008 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Schuco Arena
Schalke duwt Bielefeld dieper in de put
Nico Wieme
| 0 reacties
Schalke duwt Bielefeld dieper in de put
Foto: © SC

Schalke 04 heeft zich na drie opeenvolgende nederlagen herpakt met een 0-2-overwinning bij degradatiekandidaat Arminia Bielefeld. De ploeg uit Gelsenkirchen mengt zich weer in de strijd om een Champions Leagueticket.

Terwijl de Koningsblauwen opnieuw op een UEFA Cupplaats staan, kan Arminia onder trainer Michael Frontzeck slechts een triestig rapport voorleggen: na zes wedstrijden onder de nieuwe coach heeft de ploeg slechts één punt meer op het conto staan dan tijdens de winterstop. In alle drie de thuiswedstrijden onder Frontzeck bleef de ploeg zonder punten en zonder doelpunten.
 
De wedstrijd zelf had weinig om het lijf. De eerst grote kans was voor de gastheren, maar Christian Eigler stootte na een mooie individuele actie op Portoheld Manuel Neuer. Drie minuten later kopte Varela volledig ongedekt een flankvoorzet van ex-Bielefelder Heiko Westermann in doel. Schalke kreeg hierdoor moed, maar Ivan Rakitic en Altintop verzuimden de voorsprong voor de pauze verder uit te diepen.
 
In de 62ste minuut zorgde weer Neurer voor het kantelmoment in de wedstrijd. Met een glansparade belette hij Eigler de gelijkmaker binnen te koppen. Verder dan die kans kwam de thuisploeg niet meer. In de 74ste minuut ontnam Altintop (foto) met een tweede Schalketreffer Arminia alle hoop.