Datum: 08/03/2008 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Volkswagenstadion
Wolfsburg rukt verder op
Nico Wieme
| 0 reacties
Wolfsburg rukt verder op
Foto: © SC

Energie Cottbus heeft kansloos met 3-0 verloren op het veld van VfL Wolfsburg. De bezoekers wachten nog steeds op hun eerste uitoverwinning van het seizoen. Wolfsburg heeft de UEFA Cupplaatsen in het vizier.

Na een uiterst zwakke wedstrijd beseft Energie Cottbus stilaan dat het weinig of niets te zoeken heeft in de Bundesliga. VfL Wolfsburg maakte de bezoekers af tussen de 17de en de 20ste minuut. Een kopbal van Christian Gentner bracht de thuisploeg op voorsprong en de onvermijdbare Marcelinho bezorgde zijn ploeg kort na de openingstreffer met een ver schot een geruststellende 2-0-voorsprong. Een kwartier voor tijd bezegelde de Braziliaan met zijn tweede treffer van de dag het lot van de gasten helemaal.
 
Wil Cottbus zich nog redden, dan zal het dringend uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Als Nürnberg zondag tegen Hamburg minstens een punt pakt, staat de ploeg alleen op de laatste plaats. De Wolven zijn aan een opmerkelijke remonte bezig en mogen stilaan van Europees voetbal gaan dromen. Voor trainer Felix Magath zou dat een kleine revanche zijn na zijn ontslag vorig jaar bij Bayern München.