bayBayern München
Karlsruher SC
Luca Toni 41'
1-0
2-0
Datum: 08/03/2008 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Allianz Arena
Bayern zet grote stap richting titel
Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern zet grote stap richting titel
Foto: © SC

Bayern, met Daniël van Buyten opnieuw 90 minuten op het veld, heeft een uitstekende zaak gedaan. Het won zelf vrij simpel van Karlsruhe en zag dichtste achtervolger Werder Bremen verliezen in Stuttgart. Bayern heeft nu negen punten meer.

De wedstrijd begon bijzonder traag. Een flauwe kopbal van Hajnal en een matig schot van Altintop waren de enige wapenfeiten gedurende de eerste twintig minuten. Halverwege de eerste helft was Bayern tot twee maal toe in een minuut gevaarlijk. Eerst kon Toni gevaarlijk op doel koppen en vervolgens moest Miller redding brengen op een schot van Klose. Bayern was wel beter, maar grote kansen bleven achterwege. Tot op het halfuur. Nadat Miller een vrijschop van Ribery had weggebokst was hij er tijdig bij om Klose het scoren te beletten. Het doelpunt hing in de lucht, maar Miller bleef zijn doel schoon houden. Zo ook na een nieuwe vrijschop van Ribery. Vijf minuten voor tijd was het toch prijs. Toni zette zich door tegen Franz en opende de score.

Karlsruhe was nog maar amper gevaarlijk geweest, maar mocht protesteren toen Klose net na rust de bal met de hand beroerde in de eigen zestien. De scheids legde de bal niet op de stip. Daarna was het niet lang wachten vooraleer Kahn een eerste keer in actie moest komen. Hij maakte een poging van Porcello onschadelijk. Bayern acteerde wat flauw in die tweede helft, maar iets over het uur was het over en out. Ribery baande zich een weg naar het bezoekende doel en verdubbelde de voorsprong. Twintig minuten voor tijd waren de bezoekers nog wel dicht bij de aansluiting, maar Kahn pareerde het schot van Hajnal. Uiteindelijk een makkelijke zege voor Bayern.