Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart slaat Werder uit titelkoers
Nico Wieme

Werder Bremen heeft een ontluisterende 6-3-nederlaag geleden op het veld van VfB Stuttgart. Minstens zo erg als het verlies, is de vaststelling dat titelconcurrent Bayern München een vrijgeleide naar de oppergaai krijgt.

De bezoekers namen nochtans een ideale start. Na amper negen minuten zorgde Hugo Almeida al voor de openingstreffer. Niets liet toen vermoeden dat Werder goed tachtig minuten later met het schaamrood op de kaken zou afdruipen. In het tweede deel van de eerste helft ontbond thuisspeler Mario Gomez zijn duivels. Op de 20ste minuut stelde hij de bordjes gelijk en twee minuten voor de pauze bracht de Stuttgartspits zijn ploeg op voorsprong.

Een kwartier ver in de tweede helft bracht Sebastian Boenisch weer hoop bij Werder. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de gelijkmaker, want amper vijf minuten later bezorgde weer Gomez de thuisploeg een doelpunt voorsprong. Dit was de doodsteek voor de bezoekers. Nog geen minuut na de goal van Gomez, dikte Cacau aan tot 4-2. Dertien minuten voor tijd bracht Markus Rosenberg weer even een tikkeltje hoop in de Werderrrangen.

Daarna kroonde Per Mettesacker zich tot schlemiel van de match. Zes minuten voor affluiten deed hij Stuttgart met een owndoelpunt de 5-3 cadeau en kort voor tijd mocht de Duitse international voortijdig de douches opzoeken nadat hij op de doorgebroken Gomez (foto links) de noodrem had uitgeoefend. Vlak voor die fase had Cacau de eindstand al op 6-3 vastgelegd.

Bremen doet een zeer slechte zaak in de stand. Het ziet Bayern tot zeven punten uitlopen en kan morgen door Hamburg SV van de tweede plaats gestoten worden. De Noord-Duitsers voelen ook de hete adem van Bayer Leverkusen en Schalke 04 in de nek.