Lukas Podolski (pen) 17'
2-0
2-1
2-2
57' Piotr Trochowski (pen)
Datum: 15/08/2008 20:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Allianz Arena

Herbeleef Bayern München - Hamburger SV (Bundesliga)

Volg de match tussen Bayern München en Hamburger SV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Goedenavond en welkom in München. Over enkele ogenblikken komen de spelers het veld. Momenteel krijgt Franck Ribéry een trofee voor beste speler van het seizoen 2007-2008.
00:00
We krijgen nog eerst een openingsceremonie voor het openen van de Bundesliga. Na gezang van Paul Pots staan de spelers klaar voor het veld op te komen.

Niet alleen bij ons wordt de competitie op gang gefloten, maar ook in Duitsland start de competitie vandaag. Bayern München mag het thuis opnemen tegen Hamburger SV. De wedstrijd start omstreeks 20u30 live bij ons!

Bayern München: Rensing Michael, Lell Christian, Lucio (Lucimar da Silva Ferreira) , Van Buyten Daniel, Lahm Philipp, Schweinsteiger Bastian, Van Bommel Mark, Zé Roberto , Kroos Toni, Klose Miroslav, Podolski Lukas.
Hamburger SV: Rost Frank, Reinhardt Bastian, Mathijsen Joris, Jarolim David, Pitroipa Jonathan, De Jong Nigel, Trochowski Piotr, Guerrero José Paulo, Olic Ivica, Benjamin Collin, Boateng Jerome.
1
Het seizoen 2008-2009 in Duitsland is officieel geopend. Hamburgers SV heeft de aftrap gedaan na het fluit signaal van de scheidsrechter.
1
Onmiddelijk een aanval van Hamburg in de eerste seconden maar geen probleem voor Michael Rensing.
2
Onmiddelijk druk van de bezoekers. Olic wordt mooi weggestuurd maar Van Buyten kwam er nog goed tussen.
4
Bayern München moet heel wat belangrijke spelers missen door blessures.
5
De eerste vijf minuten zijn voorbij. Het tempo is zeer hoog gestart. Onze landgenoot Vincent Kompany is gestart op de bank.
7
Eerste kans van de wedstrijd is voor Hamburg maar enkele seconden later is het ook gevaarlijk voor het doel van Rost na een voorzet van Klose kon niemand meer bij de bal.
10
Voorzet van Schweinsteiger wordt door Mathijsen aangeraakt met de hand maar er wordt niet gefloten voor een penalty. De bal gaat achter de achterlijn voor een hoekschop maar dit levert geen doelpunt op voor de thuisploeg.
11
Schot van Trochowski gaat voorbij Rensing maar de bal beland recht op de paal. Een waarschuwing voor Bayern.
12

Goal
Doelpunt van Bastian Schweinsteiger (Onbekend Onbekend)
Het eerste doelpunt van het seizoen is voor Bayern München en op naam van Schweinsteiger. Na een snelle inworp naar Zé Roberto kon hij de bal zeer snel voorzet en kwam hij in de voeten van Schweinsteiger. 1-0.
15
We hebben momenteel een kwartier gespeeld waarbij het 1-0 staat voor de thuis ploeg. De wedstrijd is aangenaam om kijken.
16
We krijgen een penalty voor Bayern München na het vasthouden van Bastian Schweinsteiger.
17

Goal
Doelpunt van Lukas Podolski (Onbekend Onbekend)
Het staat 2-0 voor Bayern München na het omzetten van de penalty.
19
 Gele kaart voor Giorgio Mancuso

21
De eerste hoekschop voor Hamburg levert totaal geen gevaar op voor de thuisploeg.
25

Goal
Doelpunt van Paolo Guerrero (Onbekend Onbekend)
Hamburg is terug in wedstrijd na een kopbal doelpunt van Guerrero.
27
Afstandsschot van Trochowski gaat over het doel van Rensing.
30
Vervangen Jérôme Boateng
Ingevallen Guy Demel

We krijgen al een eerste wissel van het seizoen nadat Boateng vaak niet kon volgen grijpt de trainer in.
32
Hamburg is momenteel de ploeg die het spel in handen heeft. Bayern wacht rustig af.
33
Afstandsschot van Lukas Podolski gaat ongeveer een 2 meter naast het doel van Frank Rost.
34
Klose wordt mooi weggespeeld en had een kans om een doelpunt te maken maar Rost zat er nog goed tussen.
36
Goeie voorzet van Kroos maar niemand van zijn teamgenote kon de bal in de voeten krijgen en zo ging Hamburg in de tegenaanval, maar een schot van Pitroipa gaat ver naast het doel van Rensing.
39
Ivica Olic wordt mooi weggestuurd maar hij staat helemaal alleen en zijn pass gaat in de voeten van Van Buyten.
40
We hebben nog vijf minuten te spelen in de eerste helft.

Rust
De eerste helft zit erop. De wedstrijd is in een snel tempo begonnen met al snel twee doelpunten voor de thuisploeg. Net voor het half uur kon Hamburg de aansluitingstreffer maken. Wij zijn alvast over een enkele minuten terug voor de tweede helft tussen Bayern München & Hamburger SV.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is zonet afgetrapt door de thuisploeg. Kan Hamburg nog gelijk komen of gaat Bayern verder uitlopen?
48
Het tempo is minder hevig dan de eerste helft maar toch al gevaarlijk kans voor Bayern. Een voorzet van Schweinsteiger wordt weggewerkt.
49
Vrije trap voor de Bayern wordt door Klose getrapt maar Rost werkt de bal weg maar enkele seconden later krijgt Podolski een reuze kans maar hij schiet de bal onbegrijpelijk over.
50
Opnieuw een reuze kans maar deze keer voor Hamburg. Na een hoekschop trapt Olic de bal recht op de paal.
52
Vervangen Bastian Reinhardt
Ingevallen Vincent Kompany

Onze landgenoot komt in de wedstrijd.
55
Voorzet van Van Bommel naar Podolski die onmiddellijk de bal op de voet neemt maar Frank Rost pakt.
56
We krijgen opnieuw een penalty deze keer voor Hamburg.
57

Goal
Doelpunt van Piotr Trochowski (Onbekend Onbekend)
Hamburg komt op gelijke hoogte nadat Trochowski de bal voorbij Rensing knalt. 2-2.
64
 Gele kaart voor Mark Van Bommel

65
Vervangen Bastian Schweinsteiger
Ingevallen Tim Borowski

De nieuwe aanwinst van Bayern mag voor het eerst spelen na 7 jaar bij Werder Bremen.
67
We hebben geen grote kansen meer gezien in de laatste vijf minuten.
72
Vrije trap voor Bayern maar de bal gaat recht in de handen van Rost.
73
Kroos wordt mooi weggespeeld maar hij raakt de bal volledig verkeerd en zo gaat de kans achter de zijlijn.
76
Vervangen Jonathan Pitroipa
Ingevallen Thimothee Atouba

De laatste wissel voor Hamburg is een feit.
78
We krijgen een vrije trap voor Bayern maar het schot van Mark Van Bommel mist en zonder gevaar.
79
Demel wordt prachtig weggespeeld maar hij stond buitenspel.
81
Vervangen José Roberto da Silva Júnior
Ingevallen Andreas Ottl

83
De wedstrijd is nog steeds gelijk en dit voor iets minder dan tien minuten voor tijd. De tweede helft is vooral in handen van de thuisploeg maar krijgen geen doelpunt.
86
 Gele kaart voor Collin Benjamin
Tackle
87
Kan Bayern Münche de drie punten nog thuishouden of blijven ze steken op 1 punt?
89
Hoekschop voor de thuisploeg. Kroos zet de bal voor maar weg gekopt door Atouba.