Arminia Bielefeld
monBor. Mönchengladbach
0-1
0-2
Datum: 08/11/2008 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Schuco Arena
Marin schenkt Gladbach gouden zege
Philippe Crols
| 0 reacties
Marin schenkt Gladbach gouden zege

Borussia Mönchengladbach heeft op de twaalfde speeldag voor de eerste maal kunnen zegevieren op vreemd terrein. Het won de zespuntenmatch op bezoek bij Arminia Bielefeld dankzij twee goals van Marko Marin.

Na zes minuten zette Marin zijn team al op weg naar de eerste uitzege sinds begin februari van dit jaar. Hij trapte toen een vrijschop binnen. De kleine speler was een voortdurend gevaar voor de thuisploeg. Na een halfuur kreeg hij de bal halverwege het speelveld. Zijn actie eindigde op de dwarsligger. Bielefeld deed het niet bijzonder slecht, maar vergat de kansen af te maken. Zo miste topschutter Artur Wichniarek een hele grote mogelijkheid nadat Markus Schuler had uitgepakt met een goed voorzet. Rusten deden beide teams met een 0-1-voorsprong voor de bezoekers.

In de tweede helft stond de verdediging van Gladbach zeer stevig. Enkel Jonas Kamper kon op het einde van de partij wat dreigen. Het leverde echter geen gelijkmaker op en enkele momenten later zorgde Marin na een solo-actie voor de beslissing.