Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Wildparkstadion
Leverkusen geeft 0-3-voorsprong weg
Philippe Crols

Leverkusen is er op zaterdag niet in geslaagd om tijdelijk de leiding over te nemen van Hoffenheim. Het stond in Karlsruhe nochtans snel 0-3 voor, maar moest uiteindelijk nog een gelijkspel toestaan.

Karlsruhe staat er al een tijdje niet goed voor en was niet echt blij met de komst van Leverkusen, een van de teams in vorm. Dat beterde er niet op toen topschutter Patrick Helmes na nog geen minuut de score al had geopend. Hij mocht daarvoor de bezoekende defensie wel bedanken. Leverkusen miste in Karlsruhe heel wat mensen, maar verdubbelde snel de voorsprong. Na een goede actie van Renato Augusto maakte Kiessling er 0-2 van. Halverwege de eerste periode leek de wedstrijd helemaal in de tas voor de bezoekers. Michal Kadlec kon op vrijschop de 0-3 maken. Daarna keerde het spelbeeld echter. Na 37 minuten zorgde da Silva met wat geluk voor de 1-3. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Zo was er voor Karlsruhe een goede kans met Mutzel op de aansluitingstreffer. Aan de overkant misten Helmes en Kadlec de mogelijkheid om verder uit te lopen. Na een uur kon de thuisploeg toch de 2-3 maken. Da Silva schilderde een vrijschop op het hoofd van Sebastian die binnenkopte. Karlsruhe ging nog op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook nog via Iaschwili.