mai1. FSV Mainz 05
bayBayern München
Datum: 22/08/2009 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Bruchwegstadion
Bancé scoort en stunt met Mainz tegen Bayern
Philippe Crols
| 0 reacties
Bancé scoort en stunt met Mainz tegen Bayern
Foto: © SC

Bayern München zit na drie speeldagen al in een crisis. Na twee draws verloor de grote titelfavoriet zaterdag op bezoek bij Mainz. Aristide Bancé had net als doelman Heinz Müller een groot aandeel in de zege van de promovendus.

De thuisploeg begon complexloos en dreigde meteen via Tim Hoogland. Hij zette Holger Badstuber in de wind en besloot vervolgens naast. Badstuber begon ook zaterdagmiddag aan de zijde van Daniël Van Buyten in het hart van de defensie. Bij Mainz stonden Peter Van der Heyden en Aristide Bancé (foto) in de ploeg.

Die laatste zat eigenlijk goed in de greep van Van Buyten, maar kon halverwege de eerste helft bijna de score openen op voorzet van Andreas Ivanschitz. De Burkinees kwam net te kort. Niet veel later was het wel prijs. Ivanschitz kon hard uithalen met links en de thuisploeg op voorsprong zetten. Bayern kon daar amper iets tegenover stellen en mocht blij zijn toen Bancé op het halfuur de dwarsligger op zijn weg vond.

De gewezen spits van Lokeren en Germinal Beerschot vormde een voortdurende dreiging voor Bayern en tien minuten voor de pauze klopte hij Van Buyten in een kopduel. De inzet van de spits verdween in doel. Louis Van Gaal haalde Danijel Pranjic en Hamit Altintop naar de kant voor Ivica Olic en Thomas Müller, maar voor rust veranderde er niets meer aan de score. Mario Gomez kreeg nog wel een uitstekende kans. De spits stuitte echter op doelman Heinz Müller.

De bezoekers kregen onmiddellijk na de rust hulp uit onverwachte hoek. Nikolce Noveski verschalkte zijn eigen doelman. Bayern kreeg nieuwe energie en vooral Bastian Schweinsteiger was dicht bij de gelijkmaker. De thuisploeg werd tegen het eigen doel gedrukt, maar doelman Heinz Müller bleef overeind op pogingen van Gomez, Philipp Lahm en zijn naamgenoot bij Bayern. Acht minuten voor tijd stonden beide Müllers oog in oog met elkaar. De doelman trok opnieuw aan het langste eind. Ook een slotoffensief van Bayern leverde niets meer op.

De club uit München zit zo aan een teleurstellende 2 op 9 terwijl Mainz met 5 op 9 nog steeds ongeslagen is en mag terugblikken op een geslaagd competitiebegin.

Herbeleef 1. FSV Mainz 05 - Bayern München