Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Badenovastadion
Leverkusen smeert Freiburg forfaitnederlaag aan
Philippe Crols

SC Freiburg heeft geen leuke namiddag achter de rug. Het was minstens een helft lang de evenknie van Bayer Leverkusen, maar kreeg uiteindelijk wel vijf goals om de oren.

De bezoekers moesten het initiatief in het begin van de wedstrijd aan de thuisploeg laten, maar veel gevaar vloeide daar niet uit voort. Pavel Krmas kopte na een kwartier wel net naast. Bij Freiburg ontbrak vooral de laatste pass en daar profiteerde Leverkusen tien minuten voor rust optimaal van. Simon Rolfes vond Stefan Kiessling en die kende geen genade. De thuisploeg was een beetje aangeslagen en ging met een achterstand de rust in.

Net na de pauze kreeg Freiburg een nieuwe oplawaai te verwerken. Tranquillo Barnetta knalde hard voorbij Manuel Salz, 0-2. De thuisploeg probeerde de scheve situatie nog om te buigen, maar was onmondig voor doel. Dat waren de bezoekers allerminst.

Twintig minuten voor tijd zorgde Eren Derdiyok (foto) voor de beslissing door zijn vrijschop in doel te schieten. Nog was het niet voorbij voor Freiburg. Vijf minuten later kreeg Barnetta te veel ruimte. De vierde tegentreffer was het resultaat. Helemaal op het einde lukte ook Derdiyok zijn tweede van de middag.

Leverkusen is door de uitzege voorlopig gedeeld leider met Schalke. Freiburg bengelt met een puntje dan weer op een gedeelde laatste stek.