Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Rhein Neckar Arena
Dortmund blijft vooraan meedraaien

Dortmund heeft zich dankzij een 1-3 zege in en tegen Hoffenheim terug naar de derde plaats in de stand gehesen. Hoffenheim blijft zieltogend op een degradatieplaats.

Twee weken geleden stuurde Hoffenheim zijn coach Babbel de laan uit. Van een schokeffect onder interimcoach Frank Kramer is echter geen sprake: vorige week werd verloren in Hamburg, vandaag bleek ook Borussia Dortmund te sterk voor het team van doelman Koen Casteels.

Casteels mocht zich vandaag drie keer omdraaien, een eerste keer iets na halfweg in de eerste helft, toen Götze een assist van Leitner afwerkte. Hoffenheim beet nog van zich af en de thuisploeg kwam via Schipplock langszij.

In de tweede helft schakelde Dortmund een tempo hoger, wat op het uur opnieuw tot een voorsprong leidde. Großkreutz werkte de bal van Reus af. Enkele minuten later bezegelde Lewandowski het lot van Hoffenheim, dat op een degradatieplaats blijft staan.