Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Rhein Neckar Arena
Stuttgart wint met kleinste verschil van Hoffenheim
Christophe van den Boom

1899 Hoffenheim heeft opnieuw niet kunnen winnen in de Bundesliga. Het verloor met 1-0 van directe rivaal Stuttgart.

De bezoekers begonnen verschroeiend aan de wedstrijd. Al na drie minuten spelen bracht Harnik Stuttgart op voorsprong. Het doelpunt gaf de ploeg vleugels en zij deelden de lakens uit. Hoffenheim kon er nagenoeg niets tegeninbrengen. Pas na 35 minuten kwam de thuisploeg beter in het spel, maar het wist geen kansen te creëren.

In de tweede helft kwam Hoffenheim beter aan de aftrap. Al na twee minuten kreeg het een grote kans op de gelijkmaker. Joselu wist een bal op doel te koppen, maar Sven Ulreich reageerde en hield zijn netten schoon. Nadien nam Stuttgart weer lichtelijk het heft in handen, maar geen van beide ploegen kwam nog tot scoren.

Stuttgart springt naar de twaalfde plaats en heeft nu twaalf punten voorsprong op Hoffenheim, dat zich in degradatiegevaar bevindt.