Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Signal Iduna Park
Reus rolt in zijn eentje Frankfurt op
Timothy Collard

Borussia Dortmund nam het vanavond op tegen Eintracht Frankfurt, de nummer vier in de Bundesliga. Marco Reus eiste een hoofdrol op. Het werd 3-0 voor Dortmund en hij scoorde ieder doelpunt.

Marco Reus opende na 8 minuten de score, op aangeven van dirigent Mario Götze. Frankfurt was nog niet bekomen van het eerste tegendoelpunt toen 'die Borussen' alweer toesloegen. Het was alweer Reus die een minuut na het openingsdoelpunt de score verdubbelde. De partij was nog geen tien minuten aan de gang en het leek al een verloren zaak voor Frankfurt.

Julian Schieber, vervanger van de geschorste Lewandowski bij Dortmund, wou echter ook even alle aandacht opeisen. De spits kreeg na 27 minuten geel voor een smerige tackle op Zambrano. Nog geen vijf minuten later mocht de Duitser gaan douchen. Hij incasseerde zijn tweede gele kaart voor een elleboog. Puzzelwerk dus voor coach Jürgen Klopp, die Lewandowski ook nog mist wegens schorsing.

Dortmund kwam ook met zijn tienen nooit echt in de problemen tegen Frankfurt. Het was uitblinker Marco Reus die kort na het uur de wedstrijd in definitieve plooi legde met zijn derde van de avond. Dortmund blijft tweede in de stand en voelt de hete adem van Leverkusen in de nek. Leverkusen won vannamiddag zijn wedstrijd met 2-1 tegen Augsburg. Bayern blijft autoritair aan de leiding met 15 punten meer dan zijn eerste achtervolger, Borussia Dortmund.