Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Allianz Arena
Bayern München lijdt eerste nederlaag dit seizoen
Koen Schaaphok

De Duitse topclub Bayern München is niet langer ongeslagen in de Bundesliga. In de eigen Allianz Arena moesten de spelers van de club uit Beieren tegen Bayer Leverkusen de duimen leggen. Het werd 2-1.

Beide partijen begonnen fel aan de wedstrijd en hadden geen gebrek aan kansen. Bayer Leverkusen werd kort voor de rust op voorsprong gebracht tegen 'der Rekordmeister' door Stefan Kiessling. Mario Mandzukic bracht de thuisploeg een kwartier voor tijd echter weer langszij. Via het hoofd van een Bayern-verdediger kopte Sidney Sam luttele minuten voor het einde de winnende treffer in het doel van Manuel Neuer.

Na de ongelukkige 1-2 zette Bayern München alle zeilen bij op jacht naar de ultieme gelijkmaker maar het mocht niet meer baten. Een schot van Claudio Pizarro op de lat van Bayer Leverkusen was het laatste wapenfeit van de thuisploeg.

Robben redt niet

De wedstrijd stond deels in het teken van de rentree van Arjen Robben. De blessuregevoelige Nederlander kwam na een uur in het veld maar kon het lot van zijn ploeg niet veranderen. Bayern München blijft echter wel bovenaan het klassement van de Bundesliga staan. De club heeft 4 punten voorsprong op Schalke 04, dat wel wist te winnen.