Speeldag: Halve Finales
Stadion: EasyCredit-Stadion
Nürnberg als eerste naar Berlijn
Philippe Crols

1. FC Nürnberg heeft zich dinsdag verdiend geplaatst voor de finale van de Duitse DFB Pokal op 26 mei in Berlijn. De nummer vijf uit de Bundesliga versloeg Eintracht Frankfurt met 4-0.

Nürnberg won de beker in totaal al drie maal en 45 jaar na de laatste bekertriomf staat het nu opnieuw in de finale en dat is terecht. Voor zo'n 47.000 uitzinnige fans nam Nürnberg meteen de leiding. Nikolov weerde een schot van Saenko nog af, maar Engelhardt rondde na drie minuten af, 1-0. Frankfurt had vooral geen controle over Saenko. Het mag u dan ook niet verwonderen dat hij halverwege de eerste helft de 2-0 op het bord schoot. Toch waren er tussendoor ook kansen voor de bezoekers, maar die werden vakkundig de nek omgewrongen.

De tweede helft werd al snel een formailteit toen Galasek de 3-0 tegen de touwen wist te werken. In het slot zette Pagenburg nog de kers op de taart door de 4-0 te scoren. Zo trekt Nürnberg op 26 mei naar Berlijn voor de finale van de Duitse beker. Tegenstander wordt Wolfsburg of Stuttgart.