wolVfL Wolfsburg
stuVFB Stuttgart
Datum: 18/04/2007 20:30
Competitie: DFB Pokal
Speeldag: Halve Finales
Stadion: Volkswagenstadion
Da Silva schiet Stuttgart naar Berlijn
Philippe Crols
| 0 reacties
Da Silva schiet Stuttgart naar Berlijn
Foto: © SC

VFB Stuttgart mag op 26 mei naar het Olympisch stadion te Berlijn. Het klopte woensdagavond namelijk Wolfsburg met het kleinste verschil en geeft in de finale Nürnberg partij.

De eerste helft was voor de bezoekers. Zonder echt super te spelen kwamen ze na een kwartier toch op voorsprong. Een mooie vrijschop van da Silva zou later beslissend blijken te zijn. Wolfsburg kon in die eerste helft eigenlijk nooit echt een bedreiging vormen voor Timo Hildebrand terwijl Stuttgart de wedstrijd rustig domineerde.

Een ander verhaal in de tweede helft. Via Cacau kreeg Stuttgart nog wel een unieke kans om de partij al vroeg binnen te halen, maar daarna kwam de thuisploeg toch. Eerst was er een schot van Van der Heyden waarop Hildebrand zich moest strekken en na tien minuten in de tweede helft werd een geldige goal van Marcelinho afgekeurd wegens buitenspel. Voor het overige voetbalde Wolfsburg nog wel wat halve kansen bij elkaar. Echt uitgespeelde kansen waren zeer zeldzaam. Heel de thuisaanhang hoopte iets voor affluiten nog een keer, maar Marcelinho schoot die hoop vanop vrijschop over. Stuttgart mag dus naar de finale.