bayBayern München
wolVfL Wolfsburg
Datum: 19/03/2008 20:30
Competitie: DFB Pokal
Speeldag: Halve Finales
Stadion: Allianz Arena
Bayern mag naar Berlijn
Nico Wieme
| 0 reacties
Bayern mag naar Berlijn
Foto: © SC

De Duitse bekerfinale op 19 april wordt een klassieker tussen Bayern München en Borussia Dortmund. De recordkampioen plaatste zich woensdag als laatste voor de eindstrijd door VfL Wolfsburg met 2-0 te verslaan.

De nederlaag van vorig weekend tegen Energie Cottbus is doorgespoeld bij Bayern München. De Zuid-Duitsers kunnen nog drie titels winnen dit seizoen: het kampioenschap, de beker en de UEFA Cup. VfL Wolfsburg moet zich nu volledig op de competitie concentreren als het nog een plaats in de UEFA Cup wil afdwingen.

Tot op het uur hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Bayern had wel veldoverwicht en creëerde meer kansen, maar de Wolven waren eveneens gevaarlijk op de tegenaanval. Felix Magath, vorig jaar ontslagen als trainer van Bayern, had zijn pionnetjes goed opgesteld.

Toen Franck Ribéry er dan plots 1-0 van maakte, was de veer gebroken bij Wolfsburg. Amper zes minuten later telde Miroslav Klose de bezoekers helemaal uit met een tweede doelpunt. Niets lukte dan nog bij VfL. Al bij al een verdiende zege voor München. Trainer Ottmar Hitzfeld treft in de finale zijn ex-club BVB Dortmund, met wie hij in 1997 de Champions League won.

Slecht nieuws was er voor Daniël Van Buyten. De Rode Duivel verloor zijn basisplaats aan enfent terrible Martin Demichelis (foto), vorig weekend door Hitzfeld nog disciplinair geschorst omdat hij weigerde in het middenveld te spelen. Tot overmaat van ramp voor onze landgenoot speelde de Argentijn een sterke partij. Samen met Marc van Bommel was hij de beste man op het veld.