Speeldag: Halve Finales
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund houdt Jena uit finale
Nico Wieme

Carl Zeiss Jena heeft niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen in de Duitse bekercompetitie. De tweedeklasser verloor met 3-0 de halve finale op het terrein van BVB Dortmund.

BVB Dortmund heeft zich vrij makkelijk geplaatst voor de finale van de Duitse beker. Voor de Westfalen blijft de bekercompetitie de kortste weg naar Europa. De discipelen van trainer Thomas Doll hebben dankzij hun zege sensatieploeg Carl Zeiss Jena een halt toegeroepen in deze bekercampagne. De voorlaatste uit de tweede klasse had zich na de uitschakeling van Bundesligaclubs FC Nürnberg (vorige bekerwinnaar), Arminia Bielefeld en VfB Stuttgart (landskampioen) opgewerkt tot de schrik van de 'deutsche Pokal'.

De eersteklasser greep Jena onmiddellijk bij de nek. Tinga (foto) - een van de beste spelers op het veld - bracht BVB al na 13 minuten op voorsprong. Jena's doelman Wasili Chomutowski kon bij een schot van Mladen Petric de bal niet klemmen. De goedgevolgde Tinga had maar binnen te tikken. Daarna liet Dortmund het initiatief over aan de tweedeklasser, maar echt in verlegenheid konden zij de thuisploeg niet brengen.

Toen kort na de pauze Jena's spelmaker Jan Simak in amper twee minuten tijd twee gele kaarten kreeg - de tweede na de scheidsrechter te hebben beledigd - had de thuisploeg vrij spel. Het was invaller Diego Klimowicz die op de 70ste minuut voor de bevrijdende 2-0 zorgde. De Jenaspelers lieten het hoofd hangen en Petric gaf kort voor tijd de overwinning extra glans met een derde treffer. Dortmund mag voor de vierde keer in zijn bestaan naar de finale.