Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund na verlengingen voorbij HBSC
Philippe Crols

Borussia Dortmund lijkt er na enkele mindere jaren stilaan weer bovenop te komen. In de competitie presteren de troepen van Jurgen Klopp meer dan behoorlijk en ook in de beker mag BVB alweer een ronde verder.

Borussia Dortmund kreeg woensdagavond Hertha Berlijn over de vloer. Ook de hoofdstedelingen doen het dit seizoen voorlopig nog meer dan aardig en dus was het oppassen voor de thuisploeg.

Na nog geen tien minuten klom Dortmund echter al op voorsprong. Daar zorgde de Zwitserse aanvaller Frei voor vanop de strafschopstip. Echt lang genieten van dat voordeel was er voor Dortmund niet bij. Halverwege de eerste helft kon Hertha tegenscoren. Dat gebeurde, hoe kan het bijna ook anders, via Pantelic.

In de tweede periode werd er niet gescoord. Het bleef 1-1 en dus volgden er verlengingen. Aan het einde van die eerste verlenging kon Klimowicz scoren voor de thuisploeg. Het volstond voor de zege en bijhorende kwalificatie.