Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Badenovastadion
Bekerdroom Hoffenheim spat uiteen
Philippe Crols

Promovendus Hoffenheim mag dan wel al heel wat mensen verbaasd hebben in de Duitse Bundesliga, maar in de Duitse beker ligt het er al uit. Tweedeklasser SC Freiburg was te sterk.

Freiburg is natuurlijk niet het eerste het beste team. Het staat na vijf speeldagen aan de leiding in de tweede Bundesliga en verloor nog maar twee punten.

Toch leidde Hoffenheim aan de rust nog met 0-1. Tien minuten voor de pauze had Salihovic een strafschop omgezet.

In de tweede periode ging het echter fout voor de eersteklasser. Twintig minuten voor tijd kreeg ook de thuisploeg een elfmeter. Schwaab aarzelde niet en maakte gelijk. In de laatste vijf minuten kon Freiburg het laken helemaal naar zich toetrekken. Turker en Idrissou (strafschop) zorgden voor de 3-1-eindstand.