Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: JJB Stadium
Wigan klopt Arsenal
Kristof Blomme

Wigan heeft de heenwedstrijd in de halve finale van de League Cup gewonnen. Arsenal werd op een nederlaag getrakteerd, 1-0. Als Wigan ook op Highbury stand kan houden bereikt de promovendus, die aan een geweldig seizoen bezig is, een eerste grote finale.

Slechts 12.181 supporters waren aanwezig. Wigan begon stevig, maar een poging van Bullard werd door Djourou afgeblokt. De beste kans in de beginfase was evenwel voor de bezoekers. Ljungberg sneed het strafschopgebied binnen, maar hij kon z’n schot niet laag houden. Ook de thuisploeg kwam nog eens dreigen via een stilstaande fase. De knappe vrije trap van Kavanagh werd even mooi gepareerd door Almunia. Het vervolg van de eerste helft was fel, maar zonder veel kansen. Bij de thuisploeg moesten Connolly en McCulloch het veld nog verlaten met een blessure.

Na zeven minuten in de tweede periode begaf de verlichting. Na zo’n kwartier kon de wedstrijd toch weer hervat worden. Wigan verteerde deze onverwachte pauze het best. Eerst werd een poging van Roberts door Cygan weggeborsteld. Daarna zag De Zeeuw zijn kopbal van de lijn gekeerd na een hoekschop. Twaalf minuten voor het einde kwam de thuisploeg toch verdiend op voorsprong. Teale zette knap voor doel, waar nieuweling Scharner hard binnenkopte. Arsenal kon niets meer tegen doen en zal het dus in de return moeten klaren.