munManchester United
blrBlackburn
1-1
2-1
Datum: 25/01/2006 21:00
Competitie: League Cup
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Old Trafford
Man Utd verdiend naar de finale
Luc Goderis
| 0 reacties
Man Utd verdiend naar de finale
Foto: © SC

Manchester United heeft zich woensdagavond, ten nadele van Blackburn, verdiend geplaatst voor de finale van de League Cup van volgende maand. Louis Saha besliste nog voor het uur de wedstrijd.

Ruud Van Nistelrooy zette de Reds al vlug op rozen.  Na amper acht minuten onderschepte Michael Gray een voorzet van Wayne Rooney maar half en de bal viel voor de voeten van de Nederlander.  Van Nistelrooy aarzelde niet en schoot de thuisploeg op voorsprong.  Niettegenstaande Ryan Giggs nog voor het kwartier geblesseerd uitviel controleerden de Mancunians toch het middenveld en de wedstrijd.  
Blackburn-manager Mark Hughes beschikte, na het uitvallen van Paul Dickov en Craig Bellamy, nog slechts over één fitte spits en de Rovers kregen aanvallend weinig klaar.  Net na het halfuur kon Steven Reid wel profiteren van slecht wegwerken van Kieran Richardson.  De bal botste via Wes Brown voor de voeten van de Ierse winger en Reid duwde gevleid de gelijkmaker binnen.  Morten Gamst Pedersen had er nog voor de rust 1-2 van kunnen maken maar een attente Edwin van der Sar voorkwam dat de Noor scoorde.

Kort voor de pauze zag scheidsrechter Graham Poll als enige in het stadion een handsbal van Zurab Khizanishvili.  Strafschop en geel voor een te fel protesterende Lucas Neill waren het gevolg.  Van Nistelrooy maakte zich op om zijn tweede van de avond binnen te trappen maar dat was buiten Brad Friedel gerekend.  De Amerikaanse reus pakte de elfmeter en gerechtigheid was geschied.

In de spelerstunnel vielen er op weg naar de kleedkamers wat klappen.  Blijkbaar naaide Rio Ferdinand, Robbie Savage wat teveel op en de Welshman deelde naar verluid wat klappen uit.  Graham Poll deed dit keer alsof zijn neus bloedde.

Na de herneming werden de Rovers door de Reds overklast.  Van Nistelrooy vond een paar keer een super-Friedel in zijn weg maar Big Brad had wat later geen verhaal bij het doelpunt van Louis Saha.  De Fransman joeg in één tijd een voorzet van Rooney tegen de touwen.

Referee Poll eiste nog een keer een hoofdrol op toen hij een handsball van Ferdinand in de rechthoek niet zag.  Aan de andere kant hadden zowel Rooney als Van Nistelrooy de score nog verder kunnen uitdiepen maar Friedel keepte secuur.

Manchester Utd plaatste zich verdiend voor de finale van de League Cup op 26 februari in Cardiff.  Tegenstander wordt dan seizoensrevelatie Wigan Athletic.