Competitie: League Cup
Speeldag: Halve Finales (H)
Wycombe bedwingt Chelsea in heenmatch
Kevin Vanbuggenhout

Vierdeklasser Wycome Wanderers was aan een knappe campagne bezig in de League Cup. Het had met Fulham en Charlton al twee eersteklassers uitgesteld. In de halve finales van de League Cup mocht Wycombe Chelsea partij geven.

Wycombe begon goed aan de wedstrijd en creĆ«erde zelfs de eerste kans. Easter bereikte Betsy en die dwong Hilario tot een save. De doelman van Chelsea kon de bal nog over doel duwen. Na 25 minuten spelen moest Wycombe toch meer terrein prijs geven en Chelsea trok het laken naar zich toe. Bridge scoorde bijna op een hoekschop van Geremi, maar Doherty haalde de bal van de lijn. Vier minuten later opende Bridge toch de score. Kalou verstuurde een precieze pass en Bridge lepelde de bal over de Wycombe-doelman in doel. Chelsea was tevreden met de voorsprong en Wycombe kon niet meteen iets terugdoen. 0-1 dus aan de rust.

De tweede helft had niet te veel om het lijf. Chelsea teerde op zijn krappe voorsprong en leunde naar achteren. Wycombe slaagde er lange tijd niet in de verdediging van Chelsea te ontwrichten. In de 77ste minuut lukte dat toch. Easter hield Essien af en schoot de gelijkmaker binnen. Adams Park daverde op zijn grondvesten. Drie minuten voor tijd ging een vrije trap van Oakes nog over. Wycombe en Chelsea hielden elkaar in evenwicht, alles ligt dus nog open in de terugmatch.

Chelsea speelde niet al te best tegen Wycombe. Toch had Chelsea de overwinning binnen kunnen halen, maar dat werd dus nagelaten. Wycombe beleefde het absoluut hoogtepunt in de clubgeschiedenis en hield Chelsea op een gelijkspel. Chelsea heeft nog altijd goede kansen om zich te kwalificeren voor de finale, maar alles is nog mogelijk in de terugmatch op Stamford Bridge.