Speeldag: Ronde 2
Hull City is al uitgebekerd
Philippe Crols

De Engelse Carling Cup heeft dinsdag enkele slachtoffers gemaakt. Niet enkel West Brom ging eruit. Ook die andere promovendus, Hull City, redde het niet.

Hull City nam het op tegen Swansea City. Dat is een club die uitkomt in de Engelse Championship, de tweede klasse. De eersteklasser kwam tegen Swansea al snel op voorsprong. Het eerste kwartier was nog niet weggetikt of Barmby bood Windass de 0-1 aan. 0-1 was tevens de ruststand.

In de tweede periode gaf Hull City de kwalificatie dan uit handen. Ruim 8.000 toeschouwers zagen hoe Pintado op het uur gelijkmaakte. Voorts werd er niet meer gescoord in de reguliere speeltijd. Verlengingen moesten de beslissing brengen.

En dat gebeurde ook. Net voor het einde van de eerste helft van de extra tijd kreeg de thuisploeg een strafschop. Gomez twijfelde niet en trapte Swansea een ronde verder.