Competitie: League Cup
Speeldag: Halve Finales (T)
Hazard en Chelsea uitgeschakeld in League Cup
Christophe van den Boom

Chelsea is in de League Cup uitgeschakeld. Tegenstander in de halve finale was Swansea City. De Welshmen behaalde in de heenronde een overwinning en hielden The Blues in de terugronde op een gelijkspel. Eden Hazard liet zich negatief opmerken bij een vreemd incident met een ballenjongen.

De ploeg van Michel Laudrup moest een 2-0 voorsprong verdedigen en dat lukte aardig. De mannen van Rafael Benitez kwamen woensdagavond niet tot scoren. Tijdens de eerste helft was Chelsea nochtans de betere ploeg, maar tot echte kansen kwam het niet. Enkel Gary Cahill en Eden Hazard zorgden voor dreiging

Swansea werd vooral gedwongen tot verdedigen, maar kende wel de beste kans uit de wedstrijd. Wayne Routledge bezorgde een gemeten voorzet tot bij Michu en die haalde hard uit. Petr Cech moest zich reppen, maar kon redden.

Tijdens de laatste tien minuten ontstond er een vreemd incident. Een ballenjongen van de thuisploeg wilde de bal niet aan Eden Hazard geven en hij ging op het leer liggen. De Rode Duivel reageerde gefrustreerd en trapte de jongen in zijn zij. Uit de beelden is het moeilijk op te maken of hij al dan niet de bal raakte of de ribben van de 17-jarige jongeman.