Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: City of Manchester Stadium
Kompany en co halen sloophamer boven tegen West Ham
Timothy Collard

De supporters van Manchester City mogen al een ticketje boeken voor de finale van de League Cup. De club van Vincent Kompany haalde het woensdagavond met sprekend gemakt van West Ham United. Alvaro Negredo was de grote uitblinker met een hattrick.

De wedstrijd kon haast niet beter beginnen voor The Citizens. Na twaalf minuten spelen verstuurde Yaya Touré een heerlijke lange pass richting Negredo, die het leer in één tijd voorbij West Ham-goalie Adrian plaatste: 1-0.

City ging op dat elan door en halverwege de eerste helft verdubbelde Negredo de voorsprong. Op slag van rust tekende die andere uitblinker, Yaya Touré, voor de 3-0. Halverwege mocht West Ham al een kruis maken over zijn bekerdroom.

Hattrick voor Negredo

Na de pauze was de honger van de thuisploeg nog niet gestild. Negredo ging op zoek naar een hattrick en had zijn derde treffer al gauw beet. West Ham kreeg de bal achterin niet weg en de Spanjaard wist er wel raad mee: 4-0.

Ook Edin Dzeko mocht nog juichen. De Bosniër legde de 6-0-eindstand vast met twee goals. Over twee weken staat de terugwedstrijd van de halve finales van de League Cup op het programma, maar City staat reeds met anderhalf been in de finale. Vincent Kompany maakte de negentig minuten vol bij de thuisploeg.