Stadion: Goodison Park
Fellaini schenkt Everton hele moeizame zege
Timothy Collard

Everton is woensdagavond met de schrik vrijgekomen in de League Cup. The Toffees hadden verlengingen nodig tegen derdeklasser Stevenage en in die verlengingen was Marouane Fellaini de grote man.

In een eerste helft die maar moeilijk op gang kwam, was het wachten tot vlak voor rust op doelpunten. Freeman opende de score na het halfuur, maar in blessuretijd bracht Barcelona-huurling Gerard Deulofeu Everton langszij.

Na de pauze verdedigde Stevenage goed en slaagden The Toffees er niet in om de wedstrijd in hun voordeel te doen kantelen. Verlengingen waren onafwendbaar en daarin kroonde invaller Marouane Fellaini zich tot matchwinnaar. Het leer belandde ietwat gelukkig voor de voeten van onze landgenoot, die niet twijfelde en raak schoot. Bekijk het doelpunt hieronder:

Kevin Mirallas bleef, net als enkele andere sleutelspelers, de hele wedstrijd lang op de bank bij Everton.

Geen verrassingen

Onze Belgen lieten zich niet verrassen, maar ook voor het overige geen verrassingen te bespeuren in de League Cupwedstrijden van woensdagavond. Newcastle haalde het op bezoek bij Morecambe met 0-2, terwijl Stoke met 3-1 won van Walsall. Cardiff tot slot, won met 0-2 van Accrington Stanley.