fulFulham
0-1
28'
0-3
70' Steed Malbranque (pen)
Yves Dekoning

Newcastle heeft op eigen veld met 1-4 verloren van Fulham. Doelman Mark Crossley was de held voor de Londense bezoekers.

Newcastle begon sterk aan de partij en zorgde meteen voor dreiging. Keeper Mark Crossley had zijn handen vol met vroege doelpogingen van Lee Bowyer en Craig Bellamy. Even later wist hij met een schitterende redding een kopbal van Robbie Elliot te weren. Tegen de gang van het spel kwam Fulham op voorsprong. Collins John rondde met een laag schot een snelle counter perfect af. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en zag zich een strafschop onthouden worden toen Alan Shearer werd neergehaald. Manager Graeme Souness was zo razend dat de vierde official hem naar de tribunes moest begeleiden.

Na de pauze bleven de Magpies drukken, maar Crossley deed de ene prachtige redding na de andere. Na 65 minuten viel dan het doelpunt aan de overkant. Op de counter maakte Steed Malbranque er 0-2 van. Zes minuten later mocht de Fransman er vanop de stip 0-3 van maken. Een kwartier voor tijd werd het via Louis Boa Morte zelfs 0-4. Uiteindelijk kon Craig Bellamy met nog dertien minuten te spelen toch een doelpunt scoren voor Newcastle. Zijn kopbal legde de eindstand vast op 1-4.

Door deze nederlaag blijft Newcastle steken op de negende plaats. Een overwinning had de vijfde stek opgeleverd. Fulham rukt op naar de twaalfde positie.

Newcastle: Harper, Hughes (Robert 57), Elliott, O'Brien, Bernard (Ameobi 68), Bellamy, Butt, Bowyer, Jenas, Shearer, Kluivert.

Fulham: Crossley, Volz, Knight, Rehman, Bocanegra, Malbranque, Diop, Pembridge, Boa Morte, Cole, John (Radzinski 57).

Att: 51,118

Ref: H Webb (S Yorkshire).