mciManchester City
blrBlackburn
1-1
78' Paul Dickov (pen)
Datum: 13/11/2004 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: City of Manchester Stadium
Rovers geven rode lantaarn door
Luc Goderis

Nicolas Anelka was al heel vroeg in de wedstrijd heel dicht bij het openingsdoelpunt.  De reactie van de Rovers liet niet al te lang op zich wachten.  Op een haarfijne pas van Dickov, schoot Jonathan Stead nipt over.  Tijdens een levendige openingsfase waren de City kansen voor Sibierski, Flood en Wright-Phillips.
Ook de Rovers creëerden via Tugay, Lucas Neill en Jonathan Stead uitstekende mogelijkheden.  Minder dan één minuut nadat Stead's schot op de dwarsligger uiteenspatte opende de thuisploeg de score.  Shaun Wright-Phillips brak op rechts uit en bediende Antoine Sibierski voor de 1-0.
Mark Hughes wisselde, tijdens de pauze, de wat ongelukkige Jonathan Stead voor Matt Jansen.  Direct na de herneming was David James paraat op een krachtige kopstoot van Tugay.  Het spel ging nu vlot op en neer.  Danny Mills vuurde, vanop zo'n 25 meter, een raket af.  Een attente Brad Friedel kon afweren.  Blackburn ging nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt.  Met een gelijkspel kon Blackburn de rode lantaarn immers doorgeven aan Norwich City.  Twaalf minuten voor affluiten stormde Paul Dickov de zestien-meter binnen, Danny Mills maaide er hem zonder pardon neer.  Referee Mark Clattenburg aarzelde geen seconde.  Rood voor Mills en de bijhorende strafschop werd koelbloedig door Dickov verzilverd.  De bezoekers waren in de slotfase nog het dichtste bij de drie punten.  Thompson en Dickov verkwanselden nog twee kansjes.

Man City : James, Mills, Distin, Dunne, Jordan, Flood (65' Reyna), Sibierski, Bosvelt, McManaman, Shaun Wright-Phillips, Anelka
Blackburn: Friedel, Neill, Johansson, Todd, McEveley, Reid, Ferguson, Tugay (71' Thompson), Emerton, Stead (45' Jansen), Dickov
Att: 45,504
Ref: M Clattenburg (Co Durham)