Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Anfield Road
Liverpool speelde thuis tegen Newcastle
Yves Dekoning

Liverpool is onder Rafael Benitez terug sterk op Anfield Road. Dit bewezen de Reds ook tegen Newcastle. De Magpies waren nog wel op voorsprong gekomen, maar gingen uiteindelijk kansloos de boot in.

Bij Liverpool keerde Louis Garcia terug uit blessure. Reeds in de openingsminuut kreeg de Spaanse aanvaller een uitstekende kans om de score te openen, maar hij knalde hoog over. Na een half uur spelen werd het via Patrick Kluivert 0-1. De Nederlandse goalgetter leek te vertrekken vanuit buitenspel, maar mocht toch verder en knalde de bal prachtig voorbij Jerzy Dudek. Drie minuten later was het al 1-1. Een hoekschop van Steven Gerrard werd door Titus Bramble in het eigen doel gekopt. Nog eens drie minuten verder kwam Liverpool via Neil Mellor op voorsprong. Hij werkte beheerst af nadat Milan Baros hem op Shay Given afstuurde. Net voor rust was het weer Garcia die een grote scoringsmogelijkheid de nek om wrong.

De tweede helft werd volledig gedomineerd door Liverpool. Voor de thuisploeg maakte Milan Baros er na 61 minuten 3-1 van. Na een briljante pas van Harry Kewell mocht kon de Tsjech alleen op Given af. Jermaine Jenas kon Newcastle bijna een reddingsboei toewerpen, maar hij miste jammerlijk. Thuisploeg Liverpool bleef echter sterk spelen en toen in de 77ste minuut Lee Bowyer een wilde aanslag pleegde op invaller Florent Sinama-Ponogolle, en rood voor de neus kreeg, was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Voor Newcastle lijkt de strijd om Europees voetbal lang en zwaar te worden. De Magpies kamperen op de dertiende stek. Ook voor Liverpool zien de zaken er niet rooskleurig uit. De Mighty Reds staan pas zesde. Bovendien bedraagt de achterstand op het nummer vier, Manchester United, reeds zes punten.

Liverpool: Dudek, Finnan, Hyypia, Carragher, Riise, Luis Garcia, Gerrard, Alonso, Kewell, Baros, Mellor. Subs: Nunez, Hamann, Traore, Sinama Pongolle, Harrison.

Newcastle: Given, Andrew O'Brien, Elliott, Bramble, Bernard, Bowyer, Dyer, Jenas, Milner, Kluivert, Ameobi. Subs: N'Zogbia, Ambrose, Robert, Harper.